Несколько дней назад украинский бизнесмен Анатолий Юркевич на своей странице в Facebook заявил, что сотрудники Охранной группы "Киев-Центр", угрожая пистолетом, отобрали ключи у администратора отеля, заставили жильцов и сотрудников покинуть отель и ресторан (Арсенал-Киев является арендатором этих объектов) и забаррикадровались в нем.

По словам Юркевича, ТОВ Охранная группа "Киев-Центр" принадлежит новому совладельцу Арсенал-Киев — Денису Потапенко. Кроме того, что Арсенал-Киев является прямым арендатором указанных площадей у структур Юркевича, они также являются арендодателем для Академии донецкого Шахтера.

"Ранее ТОВ ФК "Арсенал-Киев" накопил перед компаниями Юркевича задолженность за проживание и питание сотрудников и учащихся Академии ФК "Шахтер", а также за аренду земли под три футбольных поля, в сумме больше 2,5 млн грн", — сообщал Юркевич.


Киевский Арсенал опубликовал следующее заявление (текст заявления оригинальный, с сохранением пунктуации и граматики):

Офіційна заява ТОВ ФК «Арсенал — Київ» з приводу заяв пана Юркевича А.І. щодо нібито рейдерського захоплення приміщень у с. Щасливе Бориспільського району Київської області.
11.01.2019 року паном Юркевичем А.І. та невідомим автором на порталі censor.net були розміщені неправдиві та безглузді повідомлення про нібито рейдерське захоплення приміщень готелю та ресторану за адресою: Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул. Лесі українки, буд. 14 за наступними посиланнями: (http://clc.am/n8hy7Qhttps://bit.ly/2AKCG2p).
З приводу зазначених обставин ФК «Арсенал — Київ» зазначає наступне: всі обставини зазначені у вказаних матеріалах не мають жодного відношення до реальної ситуації.
З 2014 року ФК «Арсенал — Київ» орендувало у структур пана Юркевича А.І. земельні ділянки, приміщення та замовляло послуги з розміщення ДЮСШ «Арсенал — Київ» та Футбольної Академії «ШАХТАР». За час оренди зазначеного майна, відповідно до домовленостей з паном Юркевичем ФК «Арсенал — Київ» проведено реконструкцію футбольних полів та створено належну інфраструктуру для якісного та повноцінного функціонування ДЮСШ «Арсенал — Київ» та Футбольної Академії «ШАХТАР». В створення зазначеної інфраструктури ФК «Арсенал — Київ» вкладено значні грошові кошти, в сумі що перевищує 50 000 000 грн. наслідком чого стало якісне та повноцінне функціонування вказаних дитячих закладів.
Приблизно в червні 2018 року, після подій навколо ТРЦ «МАГЕЛАН»(м. Київ), ФК «Арсенал — Київ» із засобів масової інформації стало відомо, що у пана Юркевича особисто та структур пов’язаних з ним виникли проблеми з ПАТ «СБЕРБАНК».
Однак, пан Юркевич запевняв керівництво ФК «Арсенал — Київ» що має домовленості з банком про викуп заставленого майна і дитячім закладам нічого не загрожує.
Проте, наприкінці листопада 2018 року ФК «Арсенал — Київ» отримав повідомлення від ПАТ «СБЕРБАНК» про те, що банк є власником приміщень, якими користується ФК «Арсенал — Київ» з грудня 2017 року і договори оренди, укладені з структурами Юркевича є нікчемними, а орендна плата сплачувалась на вказані структури безпідставно та незаконно. Крім того, банк повідомив що вказані приміщення необхідно звільнити, або укласти нові договори суборенди з компанією, з якою банком укладено новий договір оренди зазначених приміщень.
Враховуючи вищевикладене, ФК «Арсенал — Київ» та Футбольної Академії «ШАХТАР» фактично стали заручникам недобросовісної поведінки пана Юркевича по відношенню до своїх кредиторів та зобов’язань і ніякого відношення, ні ФК «Арсенал — Київ» ні Футбольна Академія «ШАХТАР», до якихось там «рейдерських захоплень» та «зривів переговорів» відношення не мають.
ФК «Арсенал — Київ» так само і Футбольна Академія «ШАХТАР» зауважують, що не є стороною чи учасником будь-яких майнових спорів з паном Юркевичием та афілійованими йому структурами, і в ситуації що склалася навколо вказаного об’єкта, фактично такі дії є незрозумілим та нелогічним намаганням пана Юркевича втягнути ФК «Арсенал — Київ» та ФК «ШАХТАР» в конфлікт зі своїми кредиторами.