Тактика

Своє головне завдання на чемпіонат Карпати виконали в минулому турі, після нічиєї з Таврією команда Олега Кононова забезпечила собі місце в єврокубках на наступний сезон. У Львові розслаблятись не хочуть, ставлячи перед собою мету зайняти четверте місце в таблиці. Тому очікувати не велику перевірку гравців молодіжної команди, які в вихідні виграли першість - не слід. Окрім Мартинюка та Габовди, всі гравці молодіжної команди перебували на полі. Ні Фурти, ні Куцяби, ні Гурського сьогодні в складі не буде. Але навіть поява Мартинюка чи Габовди вже буде досягненням. Кононов потихеньку ії вводить до складу, і сьогодні непогана можливість побачити когось із них з перших хвилин. Наприклад, Габовда може зайняти місце в старті дискваліфікованного Кополовця.

Інших змін у Карпат не має бути. Олег Голодюк і Сергій Зеньов в останніх матчах не грали через травми, мабуть і проти Кривбасу вони не зіграють. Ризикувати здоров'ям уже немає сенсу.

Юрій Максимов знову може розраховувати на Дмитра Льопу, який не грав з Дніпром через перебір жовтих карток. Швидше за все він вийде з перших хвилин, але кого замінить - велике питання. Наставник команди визначився зі складом кілька турів тому, і намагається дотримуватися його. Проте невеличке пошкодження отримав Младен Бартуловіч, який может залишится поза складом. От саме його може замінити Льопа, адже і для Валерія Федорчука, і для Сергія Даниловського матч проти Карпат особливий. А можливо Максимов взагалі двох форвардів поставить, Дмитро Воробей вже відновився після травми і може вийти в парі з Андрієм Воронковим. Все ж Кривбасу потрібно обов'язково перемагати.

Травмовані: Голодюк, Зеньов - Мотуз

Дискваліфковані: Кополовець (Карпати)


Психологія

Якщо раніше гостей цього матчу могла влаштувати і нічия, то прийшов час коли завдання стоїть прямо: або перемога, або смерть. Звичайно, нічия і потім перемога вдома над Закарпаттям залишають можливість наздогнати Чорноморець, але для цього одесити мають програти обидва своїх матчі.

Для Карпат перемога не така важлива, проте перед своїми вболівальниками вони не зможуть просто не намагатись перемогти. Тим більше відразу після виходу в Лігу Європи. А можемо згадати минулий чемпіонат, як саме Карпати в останньому турі перемогли ФК Львів і відправили його до першої ліги.

Головні протистояння

Морозюк - Ощипко

В останніх матчах саме правий півзахисник став головною небезпекою у складі Кривбаса, але сьогодні у нього серйозний суперник, гравець збірної.

Худоб'як і Ко - Максимов, Федорчук та (або) Даниловський

Якщо гості не зможуть зупинити гравців Карпат в середній лінії то годі розраховувати на перемогу, це головне в грі команди Кононова.

Кожанов - Кіцута

Кращий асистент чемпіонату повертається після дискваліфкації з новими силами і бажанням. Та й покращити свії доробок по гольовим передачам Кожанов хоче.

Слова

Микола Морозюк, півзахисник Кривбаса:

"Шанс є завжди. Наразі у нас однакова ситуація з Закарпаттям. Потрібно вигравати дві останні гри, а там - подивимось. В футболі всяке буває".
 

Прогноз Football.ua: 1:2

 

ПРОГНОЗ:победа Карпат
Матчі між собою


Всього зіграно 33 матчі: +18 =7 -8, м’ячі 52:36

В тому числі у рамках чемпіонату України – 31 матч: +17 =7 -7, м’ячі 50:34
З них на полі Карпат – 15 матчів: +12 =3 -0, м’ячі 31:10

Останній матч на полі господарів: 14.03.2009, Карпати – Кривбас – 3:0 (Кузнецов, 54, Кожанов, 77, Ощипко, 90+2)

Матч першого кола: 22.11.2009, Кривбас – Карпати – 1:2 (Бартулович, 27, з пенальті – Голодюк, 6, Кузнецов, 81)

Історія протистоянь

Суперники регулярно зустрічаються між собою з літа 1992 року з невеликою перервою на два сезони, коли Карпати побували у першій лізі. І якщо у криворізьких матчах Кривбас має хоч і невеличку, але все ж перевагу (7 перемог проти 5), то у Львові беззаперечний лідер – Карпати.

Львів’яни не віддали Кривбасу жодного домашнього поєдинку. Лише тричі – у 1996-му, 2002-му та 2007-му роках – гості з Кривого Рога спромоглися втримати нічию. Лише одного разу – у 2002-му – Карпати пішли з поля стадіону Україна, не вразивши ворота Кривбаса.

Чотири рази арбітрі фіксували перемогу Карпат з великим рахунком (в тому числі – в двох останніх зустрічах у Львові – 3:0 та 3:0).

Цікаво, що у сезоні-2003/2004, коли галичани вилітали до першої ліги, вони двічі розібрались з Кривбасом. Команда Івана Голаца вдома розгромила криворіжців – 4:1 (хет-триком відзначився Сергій Мізін, а Юрій Беньо спочатку вразив свої ворота, а потім – чужі), а після цього, коли керування колективом прийняв Юрій Дячук-Ставицький, Карпати виграли ще й у гостях – 2:0.

По п’ять разів забивали Кривбасу двоє футболістів Карпат – Андрій Покладок та Сергій Мізін. Чотири рази відзначився Тарас Кабанов, три – Василь Швед. У складі Кривбасу голеадорів, забивших більше двох голів у цьому протистоянні, вдвічі менше: по три м’ячі в свій актив записали Ігор Ніченко та Євген Римшин.

Цікаві факти

Карпати на домашній арені цього чемпіонату виграли вісім матчів з 14-ти (одна поразка) і займають п’яте місце – 29 очок.
Кривбас на виїзді виграв три зустрічі з 14-ти (одна нічия) і займає десяте місце – 10 очок.

Причому дев’ять очок з цього списку команда Юрія Максимова здобула навесні 2010 року (четверте місце у Прем’єр-лізі).

Кривбас є найменш відвідуваною командою у нинішньому чемпіонаті (126 653 глядачів за 28 матчів), але приїзд до Львова, де завжди збирається багато уболівальників, може значно покращити цей показник. Передостаннє місце посідає Арсенал – 131 100 глядачів.

На футболістах Кривбасу жодна команда у чемпіонаті-2009/2010 не заробила вилучення – лише 43 попередження. На футболістах Карпат – 6+55.

Арбітр. Лисенчук (Київ)

З Карпатами Сергій Лисенчук у цьому чемпіонаті зустрінеться вперше, а от Кривбас з ним провів вже два матчі на виїзді, і обидва програв: у липні – запорізькому Металургу (1:2), у квітні – Зорі (0:1). В цих матчах гості отримали три попередження, господарі – одне.

Всього у нинішньому сезоні киянин провів 8 матчів у Прем’єр-лізі та один – в Кубку України. Загалом 20 разів показав жовту картку (12 – гостям), одного разу – червону (господарям) та призначив чотири пенальті у бік гостей.
Нічиїх за його суддівства не було зафіксовано, господарі виграли сім матчів з дев’яти.