Прямая трансляция на 2+2.
 
Будь-якого іншого середняка після перемоги в Дніпопетровську могла накрити хвиля ейфорії, проте з Віталієм Кварцяний таке неможливо. Та й суперником Волині буде аж ніяк не слабша команда і чудовий подразник.
 
Після гри з Дніпром тренер лучан обіцяв підсилення складу хавбеком захисного плану, так воно й сталось. Уже готувався до гри Стевіч, а буквально вчора був орендований у Карпат Самсон Годвін. Така зв'язка може перерахувати всі кістки на ногах суперника, але невідомо, чи готовий той же Стевіч уже сьогодні зіграти. Також під питанням участь у маті Герасимюка, у грі з Дніпром він отримав болюче пошкодження. Швидше за все саме його й замінить у старті Годвін. Ще однією неприємною втратою може бути відсутність Шарпара, поки навіть він сам не знає, чи можна йому зіграти проти команди, якій він належить. Мабуть, все вирішиться напередодні гри. Це будет проблема, якщо не зможуть зіграти ще й Стевіч з Герасимюком.
 
В обороні та середній лінії змін не буде. З Дніпром такий варіант захисту грав вперше, на нього Кварцяний розраховує, тому буде награвати й надалі. А тріо гравців атаки, незважаючи на критику тренера, дає результат у вигляді забитих голів і очок.
 
Мирону Маркевичу проти свого давнього знайомого також не вдасться поставити оптимальний склад. В грі проти Таврії травму отримав голкіпер команди Дішлєнковіч, чудово відігравший в перших турах. Його можуть в старті замінити або Старцев, або Горяїнов. Великі сподівання в Харкові покладають на повернення до складу Тайсона, бразилець начебто відновився і допоможе команді в Луцьку. Не варто очікувати дебютів аргентинських новачків команди Торсільєрі и Соси, гра на виїзді з Волинню не найраще місце для цього. Невдало грав на початку сезону Кристальдо, але його вихід в старті сьогодні очікується, адже саме в Луцьку в травні він зробив хет-трик.
 
Дискваліфіковані: немає
 
Травмовані: Карковський - Дішлєнковіч
 
Під питанням: Стевіч, Герасимюк - Тайсон
 
Слова
 
Віталій Кварцяний, наставник Волині:
 
"Потрібні виконавці, які вміють у відборі в центрі поля діяти активно, жорстко і чіпко. Це вміють робити Карковський і Стевіч, але вони травмовані. У харків'ян біля центрального кола грає від чотирьох до шести футболістів. Зараз ми працюємо в цьому напрямку і, може, знайдемо якісь "півтори ноги", щоб вирішити проблему".
 
Мирон Маркевич, наставник Металіста:
 
"Я переглянув гру Волині в Дніпропетровську. Вважаю, що лучани здобули перемогу по грі. Могли перемогти й з більш переконливим рахунком. Думаю, що Волинь тактично переграла Дніпро. Ми вже переглянули власний матч проти Волині тримісячної давності, ще хлопцям покажемо деякі моменти. Це такий суперник, який в будь-який момент може здивувати. Гра в Дніпропетровську зайвий раз продемонструвала цей факт".
 
Сергій Сімінін, захисник Волині:
 
"Самим не подобається згадувати про минулорічні поразки в матчах з Металістом. Непогано було віддати борг за ті невдачі".
 
Історія взаємовідносин
 
Всього зіграно 14 матчів: +5=2-7 21:23
 
На полі Волині: +5=1-1 16:9
 
Останній матч на полі Волині (08.05.2011): Волинь - Металіст 1:4 (Приндета, 43 - Кристальдо, 10, 20, 87, Тайсон, 81)
 
- перемога в кінці минулого сезону стала першою для Металіста в історії зустрічей проти Волині;
 
- а тепер виходить, що Волинь програла три останніх матчі Металісту.
 
Цікаві факти
 
- перемога в Дніпропетровську стала тільки другою для лучан в 2011 році;
 
- Майкон поки єдиний гравець, який забивав за Волинь у цьому чемпіонаті, два з чотирьох своїх голів він забив у додатковий час;
 
- Металіст в 2011 році тільки одного разу програв - на Донбас Арені;
 
- та поразка стала єдиною в 21-му матчу харків'ян у гостьових поєдинках;
 
- у всіх чотирьох голах Металіста обов'язково приймали участь Марко Девіч та Клейтон Шав'єр. У Девіча показники 1+2 у Шав'єра 2+1.