У грудні та січні КДК ФФУ заборонив більше десяти клубам з усіх вітчизняних ліг реєстрацію нових футболістів. Серед причин таких санкцій – несвоєчасна оплата частини заявочних внесків і невиконання попередніх рішень КДК. Ми поцікавилися у керівника одного з цих клубів, генерального директора ФК Арсенал-Київщина Олександра Синьоокого, як білоцерківці збираються виходити зі складної ситуації і чи вплине це на плани підготовки команди.
 
– Олександре Вікторовичу, згідно з рішенням КДК від 23 грудня минулого року Арсеналу-Київщині заборонено дозаявляти нових гравців. За що ваш клуб підпав під санкції і чи вдасться вирішити питання до 19 лютого, коли за графіком заявки прийде ваша черга реєструвати новачків?
 
–  Заборона була пов’язана з тим, що клуб не погасив повну суму заявкового внеску. Ми заплатили тільки половину внеску. На даний момент, у порівнянні з груднем, ситуація не змінилася, але у нас є ще півтора місяці до кінця вікна, щоб виправити її й отримати можливість дозаявити гравців. 
 
– Зрозуміло, така ситуація викликає питання: а чи все в порядку в клубі й чи зможе він дограти сезон до кінця?
 
– Заборгованостей по зарплаті та інших виплатах (премії, оренда стадіону, виїзди, тощо) – немає ні копійки. Я не хочу вдаватися в деталі, чому така ситуація виникла, але можу сказати, що ми в клубі дуже сподіваємося на її вирішення. У мене є тверде переконання, що найближчим часом це питання буде вирішено. 
 
– Природний шлях вирішення подібних проблем – продаж гравців. Чи великі кадрові зміни очікуються в Арсеналі-Київщині?
 
– На цей час команду залишило троє гравців – Лиховідько, Савчук і Рябцев. Ще двоє звернулися з проханням розірвати угоду: один із них наразі вирішив залишитися, по іншому ситуація вирішується. Інтерес до наших гравців є, просто більш детально нині не хотілося б озвучувати. Але, якщо чесно, для нас ці пропозиції поки що неприйнятні: відпускати гравців, у розвиток яких ми вкладаємо, безкоштовно або за символічні гроші – це несерйозно. 
 
– Попри все, команда розпочала заняття і встигла навіть зіграти контрольний матч (перемога 1:0 над ФК Оболонь-Бровар). У якому режимі ведеться підготовка і як розплановані навчально-тренувальні цикли?
 
– Річ у тім, що команда поки що зібралася лише на одну гру. У зв’язку із значним похолоданням ми вирішили відкласти на кілька днів збори й розпустити людей по домівках, тому що нереально у таких умовах розпочинати серйозну роботу. На кілька днів візьмемо паузу, поки морози не відступлять. Збори будемо проводити тут, на місці, а останній цикл точно буде виїзним. Наразі розглядаємо кілька варіантів. 
 
– Наскільки санкції від КДК вплинули на роботу вашої команди під час зимового антракту? Не згорнули у зв’язку із забороною на дозаявку новачків селекційний процес? 
 
– Ні, звісно, робота ведеться. Є у нас у полі зору кілька молодих гравців, і ми їх однозначно запросимо на збори, будемо переглядати. А далі, ближче до початку чемпіонату, уточнимо усі питання й визначимося із конкретним посиленням. Традиційно особливу увагу будемо приділяти молодим вихованцям футболу Київщини, однак і одного-двох більш досвідчених гравців будемо шукати. 
 
Артур Валерко, Football.ua.
 
P.S. Пізніше вийде розширена версія інтерв’ю із керівником білоцерківців, у якій Олександр Синьоокий розповість про досвід роботи на професіональному та аматорському рівнях, порівняє розвиток футбольного господарства в Україні й сусідніх державах та детальніше зупиниться на тому, як живеться останньому професіональному клубу столичного регіону.