У рамках четвертого ігрового дня третього туру групового етапу чемпіонату Європи-2024 у Німеччині відбудеться зустріч між збірними України та Бельгії — представниками квартету Е.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄВРО-2024. ПРЕДСТАВЛЕННЯ КОМАНД ГРУПИ Е

ГРУПА E
1 Румунія 2 1 0 1 3 2 1 3
2 Бельгія 2 1 0 1 2 1 1 3
3 Словаччина 2 1 0 1 2 2 0 3
4 Україна 2 1 0 1 2 4 -2 3


[*] — положення команди в рейтингу ФІФА


[24] УКРАЇНА — БЕЛЬГІЯ [3]

СЕРЕДА, 26 ЧЕРВНЯ, 19:00. ШТУТГАРТ АРЕНА. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — ЕНТОНІ ТЕЙЛОР (АНГЛІЯ). ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЇ НА MEGOGO ТА РЕГІОНАЛЬНИХ КАНАЛАХ СУСПІЛЬНОГО


Після дебютного під керівництвом Сергія Реброва матчу на Євро проти збірної Румунії, збірна України доволі справедливо опинилася під шквалом критики з усіх боків. Якщо поразку з рахунком 3:0 бодай теоретично хтось і міг сприйняти спокійніше, але конкретно своєю грою в тому поєдинку "синьо-жовті" ніяких приводів для цього не дали. У першому турі групового етапу чемпіонату Європи в Німеччині, мабуть, саме українці були найбільшим розчаруванням.

Наступний матч у квартеті Е ознаменувався вже доволі звичним для збірної України методом "створюємо для себе проблеми, щоб героїчно їх долати" — пригадайте хоча б два поєдинки плей-оф відбору. У другому турі групового етапу Євро-2024 Словаччина забила Україні першою, ще й у першому таймі, але команда Реброва продемонструвала характер, вирвавши важливі 3 очки завдяки голу та асисту Миколи Шапаренка, якого в УЄФА визнали найкращим гравцем тієї зустрічі (2:1).


Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET:: Бельгія переможе Україну з ймовірністю 59% (коефіцієнт 1,66). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


Для збірної Бельгії перший тур був не настільки провальним, як для українців, але все одно невдалим. Поразку колективу Доменіко Тедеско від збірної Словаччини, хоч і мінімальну (1:0), навряд чи хтось міг передбачити. Супроводжувалась ця невдача двома скасованими голами Ромелу Лукаку, до якого ми ще повернемося пізніше. Головна відмінність матчів України та Бельгії в першому турі полягала в тому, що "синьо-жовті", на жаль, на свою долю заслужили, тоді як "Червоні Дияволи" мали б здобути бодай нічийний результат. 

У другому турі команда Тедеско реабілітувалася за поразку від словаків, хоч і не була настільки переконливою, наскільки їй самій того хотілося б. Перемога над збірною Румунії з рахунком 2:0 з іще одним скасованим голом Ромелу Лукаку вивела бельгійців на друге місце групи Е, посіявши справжній хаос у головах уболівальників усіх представників квартету, які намагалися з'ясувати, що кому потрібно для виходу до плей-оф Євро-2024.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТАКТИЧНИЙ РОЗБІР ЗБІРНОЇ БЕЛЬГІЇ

Цікаво, що ці національні команди зустрінуться вперше в своїй історії. Збірна Бельгії буде для збірної України 52-м із 54-х можливих опонентів серед членів УЄФА. Після цього "синьо-жовтим" залишиться тільки десь перетнутися зі збірними Ліхтенштейну та Гібралтару і "чеклист" європейських суперників буде закрито. 

Шанси на вихід із групи до наступного раунду збірної України суперкомп'ютер аналітично-статистичного порталу Opta оцінив у 60.8%. При цьому, саме третє, а не нинішнє четверте місце є найімовірнішим для команди Реброва — 39.12% проти 35.14%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩО ПОТРІБНО ЗБІРНІЙ УКРАЇНИ ДЛЯ ВИХОДУ ДО ПЛЕЙ-ОФ

Сьогодні треба сподіватися на те, що умовному Лукаку за законом підлості не почне щастити саме зараз. Ребров напередодні заявив, що Україна повинна ретельно поставитися до його відкривань, адже Ромелу в кожній грі має багато моментів. На папері, "синьо-жовті" є аутсайдерами, хоча тут треба згадати, що так само аутсайдерами в матчі проти українців були румуни. Що сталося далі — вже історія, тож побачимо, чи під силу нинішній збірній України повторення того успіху команди Едварда Йорденеску в першому турі.


ТРЕНЕРИ ГОВОРЯТЬ


Сергій Ребров, головний тренер збірної України: "Бельгія — це дуже сильний суперник, перед стартом нашої групи всі розуміли, що бельгійці — фаворити. Але на цьому турнірі все можливо, можна пригадати їхній матч зі Словаччиною. Звичайно, це дуже сильна команда. Ми повинні поважати опонентів, але й думати про свою гру. Дуже важливо для нас зберігати концентрацію. Ми повинні перемогти завтра.".

Доменіко Тедеско, головний тренер збірної Бельгії: "Контратаки — їхня природна сила через швидкість гравців атакувальної ланки, таких як Судаков, Мудрик і Довбик. Вони люблять володіти м'ячем, контролювати його. Вони довго роблять це і добре грають позиційно. З ними було нелегко навіть Англії, Італії та Німеччині. Вони можуть змагатися на високому рівні з будь-яким суперником".


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


УКРАЇНАТрубін (Бенфіка) — Тимчик (Динамо), Забарний (Борнмут), Матвієнко (Шахтар), Миколенко (Евертон) — Зінченко (Арсенал), Бражко (Динамо), Шапаренко (Динамо) — Циганков (Жирона), Яремчук (Валенсія / Брюгге), Судаков (Шахтар)

Заявка збірної України:

БЕЛЬГІЯКастельс (Вольфсбург / Аль-Кадсія) — Кастань (Фулгем), Фас (Лестер Сіті), Вертонген (Андерлехт), Теат (Ренн) — Тілеманс (Астон Вілла), Онана (Евертон), Де Брюйне (Манчестер Сіті) — Доку (Манчестер Сіті), Лукаку (Рома / Челсі), Бакайоко (ПСВ)

Заявка збірної Бельгії:


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ


Команди раніше не зустрічалися.


КОМАНДИ У ВІДБОРІ НА ЄВРО-2024


Україна:

Бельгія:


ПОТОЧНА ФОРМА


footballпрогноз 1:1

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.