Ставитись до такого одноматчевого змагання, як Суперкубок УЄФА, можна по-різному, проте саме цей швидкоплинний турнір дозволяє порівняти стан справ у розташуванні чинних володарів кубка чемпіонів та кубка УЄФА перед стартом чергового сезону. У 2022 році мадридський Реал та франкфуртський Айнтрахт зуміли дістатись найвищих щаблів у двох провідних міжнародних клубних, змаганнях тож саме цим клубам випала честь зустрітись у столиці Фінляндії, Гельсінкі, де на полі Олімпіяштадіон вирішувалась доля першого крупного трофею нового футбольного року.

Суттєвою перевагою "орлів" Олівера Гласнера був уже розпочатий чемпіонат Німеччини, хоча коли ти отримуєш шість м’ячів у власні ворота від чинного чемпіона країни, мюнхенської Баварії (1:6), то навряд чи знаходишся потім у гарному гуморі. Айнтрахт до того бодай зміг зробити перший крок у Кубку Німеччини, тож хоч якось зарядився позитивними враженнями, у той час як чемпіони Ла Ліги ще навіть не зіграли жодного офіційного матчу.

Команди на цьому тлі все ж таки вирішили розпочати гру в дуже обережному стилі, виходячи з міркувань поваги. М’яч майже не затримувався в контролі однієї чи іншої сторони, бо обидва клуби звикли до гри другим номером із розрахунку на швидкісні випади. Використовувати вільний простір на чужій половині мав більшу жагу Айнтрахт, але Реал здебільшого за рахунок середнього блоку руйнував наміри опонентів.

Проте захист "вершкових" усе ж таки було важко назвати безгрішним. Зокрема кричуща помилка на лівому фланзі власної половини на 14 хвилині ризикувала зіпсувати всі плани Анчелотті на гру, однак Куртуа в двобої проти Камади захистив ворота власної команди. Мадридці на цю загрозу відповіли миттєвим випадом із завершенням від Вінісіуса, проте цього разу вже Тута рятував власну команду від пропущеного голу, виносячи м’яч із лінії порожніх воріт.

Уже ближче до середини першого тайму тиск ізбоку іспанського колективу почав помітно зростати, що в підсумку призвело вже до значних проблем у захисті команди Гласнера. Айнтрахт зрештою пропустив на 38 хвилині, коли Реал фактично виконав домашнє заготування під час подачі з кутового на правому фланзі, яка пострибала по головах Бензема та Каземіро, та зрештою опинилась перед порожніми воротами в розпорядженні Алаби.

Надалі впевненість у перевазі команди Анчелотті почала зростати з кожною наступною хвилиною, тож перший тайм "галактікос" проводжали пострілом із носка від Бензема поруч із лівою стійкою, а зустрічали вже моментом Вінісіуса, який із центру штрафного в дотик не пробив Траппа, навіть із допомогою кількох рикошетів.

Гласнер спробував внести коригування до побудови власної команди, але було вже запізно — Реал ще одного разу створив загрозу у вигляді влучання в поперечину авторства Каземіро з середньої дистанції, а вже незабаром Бензема потіснив легендарного Рауля з другої сходинки рейтингу бомбардирів мадридців усіх часів, завершивши простріл Вінісуса з лівого флангу. На цьому спротив німецької сторони себе вичерпав остаточно.

Таким чином, англійський арбітр Майкл Олівер своїм фінальним свистком присудив передати в право власності головний трофей Суперкубку УЄФА  мадридському Реалу. Франкфуртський Айнтрахт зазнав першої стратегічної поразки в новому футбольному році.

Реал — Айнтрахт Ф 2:0
Голи: Алаба, 38, Бензема, 65

Реал: Куртуа — Карвахаль (Рюдігер, 85), Мілітао, Алаба, Менді — Модрич (Родріго, 66), Каземіро, Кроос (Чуамені, 85) — Вальверде (Камавінга, 75), Бензема, Вінісіус (Себалйьос, 85).

Айнтрахт: Трапп — Туре (Аларіо, 69), Тута, Н’Діка — Кнауфф, Соу, Роде (Гьотце, 58), Ленц — Камада, Борре, Ліндстрьом (Муані, 58).

Попередження: Аларіо.