Сергій Анатолійович, у вас багато прихильників. Ваша поведінка, слова і навіть ваша зовнішність – приклад для багатьох. Безумовно, ви стали одним із найбільш впливових і авторитетних людей в українському футболі.

Сильні люди завжди опиняються перед вибором: направити свою енергію на негатив (швидкий результат, але важкі наслідки), чи позитив (все навпаки). Розвиваючи Шахтар, ви йшли здебільшого шляхом позитиву. Найкращі умови для вболівальників, атмосфера, красива гра, талановиті футболісти, соціальні проекти, європейський менеджмент. І нехай інколи ви намагаєтесь прискорити результат забороненими методами, нехай коефіцієнти в букмекерських конторах перед вашими матчами з Іллічівцем мають найменші показники в чемпіонаті, нехай ваш тренер матиме можливість  заборонити футболісту іншої команди перейти до конкурента, і нехай ви встановлюватимете різні правила для вболівальників. Усе це дрібниці, які просто повинні підтримувати Шахтарю репутацію  безумовного лідера українського футболу. Я усе це розумію.

Незрозумілим для мене залишається лише ваше бажання зробити Шахтар вакуумним клубом. Тобто таким, де можна встановлювати лише свої правила гри, де поважають лише одну точку зору. Ви хочете заборонити Костянтину Андріюку відвідувати Донбас Арену через критичний і, за вашою думкою, необ’єктивний сюжет? Я переконаний, що це в ваших силах. Наслідок – кожен клуб матиме список із журналістів, яких не пускатимуть на стадіон, у тому числі тих, які підтримують ваш клуб. Що далі? Заборона певним коментаторам працювати на матчах Шахтаря? Мабуть, ви знаєте про приклади в Росії.

Я не вірю, що Шахтар – клуб без помилок та з білосніжною репутацією. Як і всі ми. Я впевнений що завдяки критиці, у тому числі програми Профутбол, Шахтар прогресував швидше, ніж міг. Костя Андріюк, як і я, і всі наші колеги хочуть одного – аби наш чемпіонат ставав сильнішим, цікавішим та більш чесним. Тоді і Шахтар буде ближчим до перемоги в Лізі чемпіонів. Просто кожен іде до цілі своїм шляхом. Журналісти – критичними матеріалами, клуби – перемогами, вболівальники – своєю увагою до футболу. Чи впевнені ви, Сергій Анатолійович, що в вашому оточенні багато людей, які готові говорити неприємну правду? Ми готові. І будемо це робити. Критикувати Шахтар та Палкіна, Дніпро та Стеценка, Динамо та Суркіса, Металіст та Курченка і так далі.

Питання лише в тому, який зробити вибір і яким поглядом на все дивитись: позитивним чи негативним. Ви – сильна людина. І я надіюсь, ви зробите правильний вибір.

Дмитро Поворознюк, колега Костянтина Андріюка