Нічия у першій зустрічі фінальної частини розіграшу єврокубків починаючи з цього сезону скоріше підкреслює той факт, що обидві сторони згаяли можливість зробити перший крок. Таким чином, усе навантаження від важливості результату переміщувалося на гру у відповідь і, напевно, бергамаська Аталанта була задоволена тим фактом, що їй доводилося виступати в ній у якості господаря поля в протистоянні проти німецького РБ Лейпциг.

Джан П’єро Гасперіні пошкодував випустити на поле в німецькій частині дуелі, яка закінчилася з рахунком 1:1, українського півзахисника Руслана Маліновського, що зрештою, певною мірою, коштувало його команді результату. Утім, поразки від неаполітанського Наполі (1:3) та Сассуоло (1:2), які йшли обабіч першої гри, підказували нам, що проблеми "оробічі" є дещо глибшими, аніж могло здатися на перший погляд.

А ось у "червоних биків" під керівництвом Доменіко Тедеско з результатами було все в порядку. РБ Лейпциг останнього разу програвав ще мюнхенській Баварії на початку лютого, після чого безліч матчів закінчив власними перемогами, до переліку яких долучилась також і вдала гра в чемпіонаті проти Гоффенгайму (3:0) минулими вихідними. Звідси й походила більша ступінь упевненості у власних діях у колективу з Німеччини, який на початку звітної гри був вимушений трохи пограти без м’яча.

Аталанта спробувала підтиснути в позиційних атаках, завантаживши чужий штрафний майданчик передачами різного калібру, проте з однаковим ступенем успішності — усі або не знаходили групу атаки, або були посереднього виконання. Зрештою, "оробічі" настільки почали захоплюватися розташуванням на чужій половині поля, що проґавили прискорення Лаймера правим флангом на 18-й хвилині. Конрад трансформував своє просування прострілом на порожні ворота для Нкунку, що фактично гарантувало значні проблеми для господарів поля.

Команда Гасперіні в підсумку не змогла забезпечити собі навіть потенційно загрозливого моменту до перерви, через що була змушена перенести з’ясування стосунків на другу половину гри. Звісно, що за такого сценарію представникам Італії було конче необхідно розпочинати одразу з власних атак, що вони й зробили, а Руслан Маліновський нарешті отримав можливість хоча б зі штрафного пробити по чужих воротах. Можливо, і з’явилися б проблеми у Гулачі, якби Ольмо не зупинив політ м’яча рукою, після пострілу нашого співгромадянина, а арбітр… Від рефері ми очікували призначення пенальті, проте навіть VAR не запевнив Лаоса в його необхідності.

Уже зовсім скоро Маліновського відправили на лаву для запасних, а атака бергамасків зовсім згнітилася. На полі з’являлися незрозумілі персонажі на кшталт Міранчука, які геть нічого корисного не робили заради атак власної команди. Лейпциг вичекав певний проміжок часу, суперники не проявили ініціативи, а потім "червоні бики" зробили остаточне зусилля на шляху перемоги. Нкунку сам заробив для себе пенальті, прибравши на замасі Муссо біля лівого кута воротарського на 87-й хвилині, після чого голкіпер його збив, а потім Крістофер пострілом у лівий кут із пенальті зняв усі питання щодо переможця цієї гри.

Таким чином, до наступного раунду Ліги Європи УЄФА від звітної пари команд пробився РБ Лейпциг, тоді як Аталанта була вимушена достроково завершити для себе міжнародну кампанію.

Аталанта — РБ Лейпциг 0:2
Голи: Нкунку, 18, 87 (пен.)

Аталанта: Муссо — де Роон, Демірал (Скалвіні, 70), Паломіно — Гатебур, Копмейнерс, Фройлер (Пашаліч, 88), Дзаппакоста — Маліновський (Сапата, 58), Бога (Демірал, 70) — Сапата.

РБ Лейпциг: Гулачі — Гвардіол (Поульсен, 79), Орбан, Сімакан — Хенріхс (Клостерманн, 73), Кампль (Гальстенберг, 79), Лаймер (Адамс, 73), Анхеліньо — Ольмо — Нкунку, Сілва (Собослаї, 63).

Попередження: Сапата, Демірал, Фройлер, Копмейнерс, Гатебур — Хенріхс, Орбан, Сімакан, Клостерманн, Кампль.