Єврокубковий тиждень знову панує в розкладі футбольних уболівальників, і після надзвичайно захоплюючих протистоянь у рамках Ліги чемпіонів УЄФА нам було запропоновано звернути увагу на турніри нижче за рангом, проте які також не були позбавлені учасників із гучними іменами. Зокрема, українські вболівальники переймались долею Олександра Зінченка, якому в звітній день доводилось протистояти лісабонському Спортінгу на чужому полі. Колись ця пара команд могла потягнути й на рівень матчу головного міжнародного клубного змагання, але не в контексті виступів команд у попередній кампанії.

Зіграти з тією ж інтенсивністю, що "каноніри" демонструють на внутрішній арені останнім часом, у команди Мікеля Артети не вийшло через неоптимальний стартовий склад та протидію суперників. "Леви" виступили з бажанням заграбастати собі центр поля, тож подекуди в цій зоні було доволі тісно перебувати представникам обох команд. Розвитку наступальних дій у цьому контексті також було складно приділяти увагу, тож ми спостерігали за кострубатими передачами навмання до передньої лінії з обох боків, але й нападники доволі рідко чіплялись за ці м’ячі.

Зрештою, за стартову половину першого тайму ми можемо пригадати лише момент Гонсалвеша на лівому фланзі штрафного, який той сам і зіпсував невдалим виконанням завершального удару повз дальню стійку. Наступного ж випаду довелось чекати порівняно довго, але одразу ж він призвів до забитого м’яча. Це гості вирішили подати кутовий із правого флангу до межі воротарського, де навіть габаритні захисники Спортінга не завадили пробити головою Саліба.

Арбітри в тому епізоді дуже цікавились боротьбою за участі Зінченка, але зрештою Олександр та Коатес дістали по картці, на чому й розійшлись. Українець після цього моменту був дуже заведений, і тому партнери неначе згодовували йому різноманітні футбольні обов’язки, аби швидше заспокоїти. Проте Арсенал занадто захопився святкуванням власного голу, і натомість пропустив аналогічним чином під час навісу від Едвардса на Інасіу на 34 хвилині.

Бойовий перший тайм завершували поодинокі атаки з обох боків, проте більше команди не наважились ризикувати. Спортінг натомість вбачав за потрібне активно розпочати другий тайм біля чужих воріт, але "каноніри" швидко відбились від його атак. Арсенал створив кілька перспективних нагод для Мартінеллі та Вієйри на лівому фланзі штрафного, проте ті ними так і не скористались, а вже кілька миттєвостей господарі вискочили до контратаки правим флангом, яку зрештою завершив пас Едвардса на Гонсалвеша, який пробив у Тернера, а на добиванні першим зіграв Паулінью.

Однак темп гри тоді вже був доволі значним, тож м’яч у відповідь від команди Артети не змусив на себе довго чекати. Щоправда, потрібно було зауважити, що Джаці дуже пощастило з тим, що його передачу з глибини правого флангу на Мартінеллі дивовижним чином у власні ворота підрізав Моріта, оминаючи голкіпера рикошетом.

Коли четвертий м’яч у нашому матчі було забито, команди неначе зупинились. Артета та Рубен Аморім щось намагались із цим зробити за допомогою замін, проте помітно було трохи зневажливе ставлення гравців до самого турніру. Напруга зберігалась, але зі спортивного боку її ніяк не могли не реалізувати.

Матч-відповідь поміж лісабонським Спортінгом та лондонським Арсеналом відбудеться за тиждень — 16 березня, на полі стадіону Емірейтс.

Спортінг — Арсенал 2:2
Голи: Інасіу, 34, Паулінью, 55 — Саліба, 22, Моріта, 62 (авт.)

Спортінг: Адан — Сен Жюст, Коатес, Інасіу — Ешгаю (Діоманде, 77), Гонсалвеш, Моріта, Рейс — Едвардс (Іссахаку, 88), Паулінью (Шерміті, 77), Трінкан (Нуну Сантуш, 71).

Арсенал: Тернер — Б. Вайт, Саліба, Ківьор (Габріел, 72), Зінченко (Томіясу, 64) — Вієйра, Жоржиньйо (Сміт-Роу, 72), Джака — Сака, Мартінеллі, Нельсон (Парті, 71).

Попередження: Коатес, Моріта — Зінченко, Мартінеллі