Вечори першого туру Ліги чемпіонів УЄФА залишились позаду, але в ситуації, коли посеред єврокубкового тижня в розкладі виринає назва такої славетної англійської команди, як Ліверпуль, то зайвий раз ловиш себе на думці, а не вигадали чи футбольні чиновники чогось такого нового, що головний клубний турнір раптово розтягнувся на три дні. Але ж ні, "червоні" під орудою Юргена Клоппа своїми виступами в попередньому сезоні фактично самостійно позбавили себе можливості змагатись за черговий "вухастий" кубок у своїй історії.

Але в них тепер є інший приємний головний біль — Ліга Європи УЄФА, де для Ліверпуля шлях розпочинався одразу зі стадії групового раунду. Суперниками за квартетом E для "червоних" тут стали австрійський ЛАСК, бельгійський Рояль Юніон та французька Тулуза. І при цьому свій шлях англійці розпочинали саме в Лінці, де на місцевій арені в одному зі своїх перших матчів за клуб міг зіграти й український центральний захисник Максим Таловєров, але з перших хвилин головний тренер Томас Загедер вирішив залишити його на лаві для запасних.

Новенька футбольна арена в місті Лінц ще не бачила єврокубкових змагань від моменту свого відкриття в лютому цього року, тож зустрітись на її полі з настільки великим суперником для місцевого колективу було дуже почесно. Але ЛАСК вирішив не шукати можливостей засушити гру від самого початку та з допомогою власних уболівальників чиним непоганий тиск на "червоних", які намагались спочатку грати звичними вертикальними передачами до атаки.

Але на 12 хвилині господарям удалось створити перший небезпечний момент у вигляді удару з розвороту корпусу від Жуля в центрі штрафного, і якщо Келлегер тоді потягнув м’яч на кутовий, то саме з цього стандарту ліворуч і прийшов забитий м’яч у ворота його команди. Горват виконав подачу на дальній вхід до чужих володінь на Флекера в рамках домашнього заготування, а партнер другим дотиком поклав дуже симпатичний удар у лівий кут чужих воріт.

Усі подальші спроби команди Клоппа відігратись зводились до простого — знайти Нуньєса перед чужим штрафним, але й зробити це було не так просто — це перше. А друге — Дарвін знову вирішив марнувати непогані гольові моменти, які забезпечили для нього ті ж ван Дейк чи Елліотт у доволі типових ситуаціях із подачами з флангів. Різноманіття попереду — ось чого потребували гості, а натомість вони почали нервувати перед перервою та назбирали зайвих карток.

Але після відновлення гри Ліверпуль усе ж таки почав поводити себе помітно більш спокійно в атаці й, як наслідок, не забарились із забиті м’ячі у виконанні гостей. Перший гол "червоні" забили з пенальті зусиллями Нуньєса та його пострілу в лівий нижній кут на 56 хвилині, тоді як до самої такої можливості призвела необачна гра Цірайса поблизу до власного воротарського проти Діаса під час передачі Байчетича з правого флангу.

А далі Клопп просто долучив до гри провідних виконавців власної команди накшталт Собослаї та Мак Аллістера, які й зробили вирішальну різницю. Хоча на 63 хвилині Діас ударом у дотик перед воротарським відзначався ще з передачі Гравенбехра, тоді як під завісу протистояння вже Салах, який вийшов замість нідерландця, який у дебютному матчі отримав травму, на правому фланзі штрафного повозив захисників та пробив поміж ніг воротарю з гострого кута. Як бачимо, ліве крило захисту австрійців дуже легко розмотали.

У наступному турі австрійський ЛАСК гостюватиме у французької Тулузи, а англійський Ліверпуль прийматиме бельгійський Юніон.

ЛАСК — Ліверпуль 1:3
Голи: Флекер, 14 — Нуньєс, 56 (пен.), Діас, 63, Салах, 87

ЛАСК: Лаваль — Цірайс, Андраде, Лукенедер (Дарбо, 79) — Флекер, Горват, Йовичич, Реннер — Гафель (Мустафа, 68), Жуль, Любичич (Коне, 68).

Ліверпуль: Келлегер — Байчетич (Гомес, 61), Конате, ван Дейк, Цимікас — Елліотт, Гравенберх (Салах, 74), Ендо (Мак Аллістер, 61) — Доак (Собослаї, 60), Нуньєс, Діас.

Попередження: Гафель, Жуль, Цірайс — Конате, Байчетич