Проте можна не сумніватися, що й підопічним Ніколая Костова у протистоянні з карпатівцями буде нелегко. А одним з тих, кого найбільше побоюються донеччани, напевне є правий крайній львів’ян Ігор Худоб’як. Металурги добре пам’ятають голи-шедеври у їхні ворота в двох останніх очних поєдинках у виконані улюбленця вболівальників Карпат.

- Ігорю, традицію голів-красенів у ворота донецького Металурга у твоєму виконанні в суботу буде продовжено?


- Було б непогано, але яким буде гол – красивим чи не дуже – значення немає. Головне, щоб м’яч опинився в їхніх воротах. А якщо серйозно, то хто заб’є (я чи хтось інший) і скільки –не важливо. Головне, щоб ми перемогли і вийшли в чвертьфінал. Адже ми цього року робимо на Кубок серйозну ставку.

- Як, на твою думку, складеться матч у суботу?

- Однозначно гра буде важкою для обох команд. Адже Металург і Карпати – суперники приблизно одного рівня, а значить, шанси на перемогу можна розцінювати у відсотках як десь 50 на 50. Та й амбіцій в обох клубів вистачає. Це підтвердив і поєдинок чемпіонату країни на старті сезону. Той матч, як всі пам’ятають, завершився внічию – 2:2. А по його завершенні незадоволеними таким підсумком були обидві команди.

- До речі, гравці Металурга ще й по нині вважають, що в тому матчі вони не перемогли лише через невезіння. Ти з цим погоджуєшся?


- Знаєте, у футболі, як і в житті, у кожного є своя точка зору. Я їх розумію, адже вони насправді створили тоді більше гольових моментів, ніж ми. Але з іншого боку, у футболі виграє не той, у кого більше моментів, а той, хто зуміє їх краще реалізувати. А ще цікаво, що б вони казали, якби я наприкінці зустрічі реалізував стовідсотковий момент, коли ще до удару вже бачив м’яч у сітці. Часу у них, щоб відігратися, залишалося б обмаль… Так що говорити можна тепер що завгодно, а в історії залишиться 2:2.

- Те, що Металург вилетів з Ліги Європи, – для Карпат це плюс чи мінус?


- А це з якого боку подивитися. З одного, за логікою, вони б мали зараз перебувати в пригніченому стані – поразки ніколи і нікому не додають оптимізму. Але з іншого боку, навпаки, невдача у Європі може їх добряче розізлити, і тоді нам буде значно важче – вони ж захочуть реабілітуватися. Так що все залежить від того, чи вміє Металург тримати психологічний удар. У суботу ми про це дізнаємося. Але в будь-якому разі повинні розраховувати в першу чергу на самих себе. Для нас головне – зіграти в свою гру, і тоді все вийде якнайкраще.

- Відсутність травмованого Мгуні у складі – серйозна втрата для Металурга?

- Думаю, так. В будь-якому разі, влітку він себе проявив дуже добре. Та й нам він дошкуляв чимало. Тому вважаю, що його відсутність на полі повинна карпапівцям трішечки полегшити завдання. Але тільки трішечки, бо кваліфікованих гравців у Металурга вистачить і на два склади.

- А фактор свого поля – вагомий чинник на користь суперника?

- Якщо чесно, трохи є. Думаю, нам було б значно легше грати вдома за підтримки своїх уболівальників. Тим більше, що їх, якби грали у Львові, прийшло б, напевно, чимало.

- Але на Металург у Донецьку ходить мало глядачів. Так що навряд чи трибуни стануть тим дванадцятим гравцем господарів, який суттєво вплине на хід поєдинку.


- Ми про це знаємо, але все одно нам приємніше і звичніше було б грати перед своїми вболівальниками. Але що вдієш – жереб визначив по-іншому. Значить, доведеться перемагати у гостях.