У переважній більшості європейських країн футбол узимку є звичним явищем, тому їхні команди, на відміну від українських, не мають жодної потреби шукати собі тимчасового прихистку десь у Туреччині заради проведення тренувальних зборів. Саме тому, у той момент, коли єврокубкові змагання повертаються на наші екрани, одні виявляються до них цілком готовими, а іншим доводиться працювати в далеких від комфортних умов.

Дніпровський Дніпро-1 за підсумком осінньої частини сезону здобув перепустку до попереднього раунду плей-оф Ліги конференцій УЄФА, однак отримав собі в суперники дуже незручного суперника. Хоча, це ще потрібно було подумати над тим, із якого боку дивитись на появу кіпрського АЕК Ларнака навпроти назви команди Олександра Кучера під час жеребкування. Двічі команда Хосе Луїса Ольтри долала українську команду під час кваліфікації Ліги Європи УЄФА (4:0 – за сумою двох матчів), після чого київське Динамо добряче настраждалось проти них у квартеті.

Таким чином, виникала можливість для реваншу на користь СК, проте тут уже мав дати про себе знати той факт, що на Кіпрі в футбол можна грати майже завжди. Саме тому від самого старту зустрічі господарі вирішили піти масованим наступом на ворота Макса Валефа, і це були, напевно, найбільш тривожні відтинки цього матчу. Один тільки Трічковські мав три класні нагоди для того, аби відкривати рахунок ще до п’ятої хвилини, але бразильський кіпер дивом вистояв.

А щоб українські вболівальники почали взагалі хапатись за голову, то й Лопеш на сьомій хвилині з центру штрафного вгатив у поперечину поблизу до правої дев’ятки. Ледь трималась оборона Дніпра-1 у ці миттєвості, але, на щастя, не пропустила швидкий м’яч. Суперники від цього трохи засмутились, після чого дали й гостям трохи пограти в атаці, аби призвичаїтись до футбольного поля. Варіантів для наступу команда Кучера відносно довго не могла знайти, проте зрештою Довбик почав чіплятись за м’ячі, і відповідно рівень загрози чужим володінням збільшився.

Цікавим був момент із прострілом Амаша з лівого флангу, який Артем, як і Піхальонок після нього, завершив ударом у захисника, а також непоганим вбачався вихід форварда майже віч-на-віч із голкіпером посеред першого тайму, який ледь устиг зупинити останній захисник. Решту ігрового часу до перерви команди провели в боротьбі, тому глядачі потроху почали здогадуватись, що видовище буде посередньої якості.

Після перерви Кучер випустив на поле Горбунова до захисту замість Амаша, а також Бланко замість новачка Пеглоу, аби той намагався притримати м’яч на чужій половині поля. Інколи дніпрянам дійсно вдавалось непогано зачепитись за контроль, проте основні події відбувались усе ж таки в їхньому штрафному. Варто було лишень пригадати дивовижний сейв Валефа від удару Фаража здалеку в праву дев’ятку, а моменти Яколіша чи Ніколича безпосередньо перед воротами.

Гості на це відповідали власними спробами затягнути м’яч до штрафного, але в кращому випадку відбувалось влучання в площину накшталт момент із ударом Довбика зльоту з подачі кутового з лівого флангу від Піхальонка. Власне, Олександру й належав відмінний змарнований момент на 83 хвилині, коли Артем п’ятою відіграв на нього до правого флангу штрафного, утім переграти голкіпера ударом низом не вийшло.

А дарма! Уже в наступній атаці АЕК заробив штрафний на лівому фланзі, а подача від Густаву таки знайшла на дальній стійці Гарсію, який розстріляв ворота головою з близької відстані. 0:4 за сумою трьох матчів та погані перспективи дуелі перед грою за тиждень у Польщі.

АЕК Ларнака — Дніпро-1 1:0
Гол: Гарсія, 85

АЕК Ларнака: Пирич — Росалес, Мілічевич, Томович, Гарсія — Понс, Луїш Густаву (Гонсалес, 90+2) — Фараж (Енглезу, 90+1), Трічковські (Ніколич, 65), Яколіш (Касас, 88) — Лопеш (Оєр, 88).

Дніпро-1: Макс Валеф — Хайнер, Сваток, Сарапій, Амаш (Горбунов, 46) — Бабенко, Рубчинський (Танчик, 60) — Гуцуляк, Піхальонок (Когут, 89), Пеглоу (Бланко, 46) — Довбик (Назаренко, 89).

Попередження: Гарсія — Амаш, Танчик