Нарешті дісталась черга розпочати нову сторінку своєї й без того не надто тривалої історії до третього за рангом клубного турніру Старого Світу — Ліги конференцій УЄФА. Команд у основному раунді цього турніру також назбиралось 36, однак турів буде всього шість, тож організатори мали можливість як втиснутись у менші строки й завершити всі ігри поточного етапу до Нового року, так і розпочати на тиждень пізніше навіть за Лігу Європи.

Лондонському Челсі наприкінці минулого сезону вдалось зачепитись за місця в зоні єврокубків, а вже цього літа команда Енцо Марески подолала етап кваліфікації без зайвих труднощів і автоматично та цілком закономірно отримала статус одного з фаворитів Ліги конференцій загалом. І недарма "пенсіонери" останніми трансферними вікнами збирали собі велику кількість футболістів, бо хоча на основному раунду Челсі міг провести повну ротацію й нібито нічого не відчути.

У домашньому матчі на Стемфорд Бридж проти бельгійського Гента "сині" саме так і вчинили, тож ігровий час отримав і український нападник Михайло Мудрик. Причому не просто трохи більше години, як зазвичай буває, а повноцінну гру довірив йому провести на полі італійський головний тренер. За великим рахунком, Мудрик віддячив керманичу цілком гідно. На 12 хвилині з його подачі із правого флангу штрафного на дальню стійку головою відзначився Ренату Вейга.

Та й узагалі на той час українець був чи не найбільш активним гравцем на полі в складі обох команд, нехай і звичний відсоток браку в його діях нікуди не подівся. Але поки атакував виключно Челсі, цього й помітно не було, а перевагу на м’ячі господарі втримували чимало — аж до завершення першої пів години ігрового часу, коли вперше дали розігнатись Брауну, але той у межах штрафного пробив безхитрісно точно до рук Йоргенсену.

Незважаючи на перевагу за статистикою в першому таймі, Челсі так і не забив другий гол, а отже після перерви команда Марески не мала права зупинятись. І не встигла завершитись перша хвилина після відновлення гри, як Нету з правого флангу штрафного в ближню дев’ятку перевів закидання на хід із власної половини від Дісасі.

Однак не байдики бити на початку другого тайму намагався й Гент. "Буйволи" відповіли доволі швидко, коли другий темп під час подачі кутового з лівого флангу завершився ударом головою від Ванатабе з передачі Гудьйонсена. Але якогось відчутного зрушення від цього не відбулось. Челсі потім захопив ініціативу знову й без двох додаткових м’ячів суперників не відпустив.

На 63 хвилині Нкунку вчасно опинився в центрі штрафного під час відскоку від боротьби за участі Вейги, а на 70 Дьюзбері-Голл приблизно в тій самій зоні пробивав із рикошету від Мітровича, який дуже заважав Мудрику за ходом гри, але в епізоді з четвертим голом Челсі саме його підкат під час перехоплення пасу на хід Нкунку не дав статись дублю французу, але потішив його партнера по команді.

Із розривом у три м’ячі за рахунком на власну користь Челсі почав грати в дуже спокійному стилі й довів би матч без проблем до завершення, але на останній хвилині основного часу "сині" вже відверто не догравали епізоди, а от суперники не зупинялись, і Гандельман із прострілу Діна з правого флангу штрафного відіграв один гол. У тому епізоді й Мудрику можна було дорікнути за відсутність бажання повертатись до оборони, що розумів і сам Михайло, бо потім стабільно страхував своїх партнерів. Вочевидь, передбачає, що Мареска йому це просто так не відпустить.

У наступному турі лондонський Челсі зіграє в гостях у грецького Панатінаїкоса, а бельгійський Гент прийматиме шведський Мольде. 

Челсі — Гент 4:2
Голи: Ренату, 12, Нету, 46, Нкунку, 63, Дьюзбері-Голл, 70 — Ватанабе, 50, Гандельман, 90

Челсі: Йоргенсен — Дісасі, Адарабіойо, Бадьяшиль, Ренату — Дьюзбері-Голл, Казадеї, Нету (Джордж, 80) — Феліш, Нкунку (Гую, 80), Мудрик.

Гент: Руф — Гамбор (Самуаз, 89), Ватанабе, Мітрович, Торунаріга — Іто, Делорж (Гандельман, 78) — Фадіга (Араужу, 64), Сюрдез (Кумс, 78), Браун — Гудьйонсен (Дін, 64).

Попередження: Дісасі — Браун