Відбіркова група до чемпіонату Європи-2024, що влітку наступного року відбуватиметься в Німеччині, під літерою B обіцяла стати доволі цікавою в плані боротьби поміж Францією та Нідерландами за першу сходинку. Але вже після першого ж туру та відповідного розгрому "ораньє" на Стад-де-Франс у виконанні попередніх чемпіонів світу (4:0) стало зрозуміло, що цей квінтет зрештою може опинитись під безроздільним володарюванням команди Дідьє Дешама.

Проте на шляху "Les Bleus" усе одно час від часу траплятимуться суперники рівня збірної Ірландії, особливо під час гостьових матчів проти яких французам точно не вдасться розслабитись. На Авіва Стедіум у контексті звітної зустрічі ірландці точно не хотіли віддавати чергові три очки суперникам без належного спротиву з власного боку.

Однак команда Стівена Кенні була змушена пропустити перший тур через непарну кількість команд у групі, що було дуже помітно на її загальному фізичному тонусі, у порівнянні з суперниками. Франція від перших хвилин запропонувала атакувальний футбол, проте потужний захист господарів доволі вдало стримував усі намагання гостей знайти всередині штрафного Жиру чи Мбаппе. Дійшло до того, що найкращий бомбардир французів почав відкриватись під передачі ледь в третій хвилі наступів, а більш віковий партнер так і пробігав без м’яча більшу частину часу свого перебування на полі.

Не все так одностайно було й захистом команди Дідьє Дешама, адже силові контакти на флангах залишались за суперниками, і Ірландії в цьому плані не таланило хіба що з ідеями на завершення власних наступів. У боротьбі команда Кенні переважала опонентів, проте за рахунок подвійної опіки малочисельних груп нападу Франція доволі впевнено нівелювала загрози будь-якого штибу в першому таймі.

Після перерви господарі навіть почали дещо сміливіше грати в атаці, проте помилка перед власним штрафним у виконанні Каллена вже на 50 хвилині добряче ускладнила їм життя. Павар тоді перехопив необачний пас суперника, а другим дотиком вгатив під поперечину не менш ефектно, аніж під час двох своїх попередніх голів за збірну.

Завдяки забитому м’ячу гостям удалось вимкнути суперників із гри на тривалий відтинок ігрового часу, а постріли Діабі та Рабьо вже в завершальні пів години зустрічі були близькими до того, аби остаточно зняти всі питання у звітній дуелі. Однак воротар Базуну демонстрував дива реакції, а вже під завісу матчу ця роль перейшла до його колеги за голкіперським фахом.

Насправді, Меньян перед компенсованим часом дійсно творив якісь дива на лінії воріт, захищаючи свою команду від ударів головою то від власного ж захисника, Кунде, то від Коллінза, який, ну, дуже хотів удало долучитись до розіграшу одного зі стандартів. Ірландія тоді притиснула суперників до чужого штрафного, робила багато спроб завантажити м’яч, але зрештою нічого конкретного з того не вийшло.

У наступному турі ірландці гратимуть у гостях проти Греції, а Франція навідається до Гібралтару.

Ірландія — Франція 0:1
Гол: Павар, 50

Ірландія: Базуну — Коллінз, Еган, О’Ши (Браун, 78) — Коулман, Моламбі (Обафемі, 86), Каллен, Доерті (Макклін, 77) — Найт (Джонсон, 76), Огбене — Фергюсон (Айда, 65).

Франція: Меньян — Павар (Кунде, 81), Конате, Упамекано, Т. Ернандес — Грізманн, Камавінга, Рабьо (Чуамені, 81) — Коло Муані (Тюрам, 90+3), Жиру (Жиру, 65), Мбаппе.

Попередження: Айда, Еган — Павар