Третій розіграш Ліги націй УЄФА вже на своєму початку вчергове підняв питання щодо необхідності його проведення. Тим паче, коли йдеться про літній період після завершення важкого клубного сезону, через що більшість провідних виконавців світу грають на найвищому міжнародному рівні фактично в пів-ноги. Ця важка хвороба не оминула й чинних чемпіонів світу та володарів головного трофею цього змагання, французів, які в своїй групі A1 стартували з лише одного здобутого очка в двох матчах.

У третій ігровий день свого квартету команда Дідьє Дешама мала зробити візит до Австрії, на рахунку якої вже була перемога над Хорватією (3:0), однак здобути позитивний результат у грі проти Данії у нових підопічних Ральфа Рангніка вже не вийшло (1:2). На матч на Ернст Гаппелі "Les Bleus" вийшли в комбінованому складі, які складали виконавці як "залізної" основи, так і до певної міри резервісти. На лаві для запасних залишився Кіліан Мбаппе, і це дійсно стало вагомою втратою для Франції на початку цієї гри.

Геть не було швидкості в діях гостей в атаці, тож суперники досить легко заволоділи ініціативою, а спроби випадів від підопічних Дешама зривали миттєвими фолами. Однак доволі довго обидві сторони не могли просто підійти до воріт одна одної, тож глядачам довелося зачекати певний проміжок часу, допоки футболісти награються з м’ячем у центрі поля. Момент Каріма Бензема на 17-й хвилині, коли форвард не зміг пробити голкіпера Пенца з добивання з близької дистанції, був поодиноким вибухом активності на цьому тлі.

Тим часом "черво-біло-червоні" продовжували намагатися грати в комбінаційний футбол на чужій половині поля, і зрештою активність Конрада Лаймера таки далася взнаки на 37-й хвилині, коли він перетворив перехоплення в центрі поля від Шлагера та передачу на хід від Арнаутовича на простріл із правого флангу фактично на порожні ворота для Вайманна. Австрія поставила таким чином масну крапку в першій половині гри, у якій мала помітну перевагу.

Дешам не став пробуджувати власну команду замінами в перерві гри, хоча події на полі скоріше за все того вимагали. Франція відновила гру з контролем м’яча на чужій половині поля, проте потужний блок за схемою 4-2-2-2 від суперників суттєво обмежував простір для польоту фантазій талановитих виконавців гостей. Зрештою, зіпсовані моменти Комана та Бензема призвели до того, що тренерський штаб гостей таки не витримав, випустивши на заміну Кіліана Мбаппе.

Форвард Парі Сен-Жермен швидко організував вітальну візитівку для суперників дриблінгом у їхньому штрафному, одразу долучившись таким чином до атаки власної команди. А вже на 83-й хвилині його потужний постріл у ближній верхній кут завершив передачу на хід на лівий фланг штрафного від Нкунку з глибини поля, завдяки чому Франція відігралась. Майже одразу Мбаппе міг принести перемогу для своєї збірної, проте на 87-й хвилині не пощастило з влучанням м’яча в поперечину від голкіпера, який парирував ще один удар зі схожої зони. Отже, нічия.

У наступному турі Австрія зіграє в гостях проти Данії, а Франція на власному полі прийматиме Хорватію.

Австрія — Франція 1:1
Голи: Вайманн, 37 — Мбаппе, 83

Австрія: Пенц — Лайнер (Лазаро, 55), Траунер, Алаба (Дансо, 68), Вебер — Лаймер, Шлагер, Зайвальд, Забітцер — Вайманн (Грегорич, 64), Арнаутович (Онісіво, 63).

Франція: Льоріс — Павар, Саліба, Конате, Т. Ернандес — Тчуамені (Гендузі, 61), Камара — Діабі, Грізманн (Мбаппе, 62), Коман (Нкунку, 78) — Бензема.

Попередження: Лайнер, Зайвальд, Дансо, Забітцер