Звичним чином запальні вечори Ліги чемпіонів УЄФА поступово перетворилися на запеклі баталії в Лізі Європи та Лізі конференцій, у яких команди також бажали визначити найкращих на півфінальній стадії. Українського вболівальника через фактор присутності нападника Андрія Ярмоленка в складі лондонського Вест Гема приваблювало протистояння на Лондонському олімпійському стадіоні, де місцевий клуб зустрічався з франкфуртським Айнтрахтом.

Потужний німецький колектив на попередньому кроці турнірної сітки розібрався з самою каталонською Барселоною, завдяки чому суттєво покращив власні позиції щодо підсумкового успіху в міжнародному турнірі. Щодо "молотобійців", то небагатьом могла спасти на думку видовищна перемога над французьким Ліоном на виїзді (3:0), яка відбулася на тлі мирового результату в першій грі (1:1). Колектив Девіда Моєса знову розпочинав дуель на власному полі, проте поєдинок для нього не задався вже з перших хвилин.

Вест Гем пропустив не просто швидко, а дуже швидко — не минуло й однієї повної хвилини гри, як навіс Борре від лівого кута штрафного на дальній стійці замкнув невгамовний Ансгар Кнауфф. Важко знайти ще одного такого молодого футболіста, який настільки б прогресував за ходом поточного розіграшу Ліги Європи. На плечах номінального нападника та Камади з іншого боку футбольного поля Айнтрахт продовжував атакувати чужі ворота, проте господарі почали потроху набувати кондицій на тлі провалу на старті.

Влучання м’яча в праву штангу після пострілу Боуена під завершення першої чверті ігрового часу було лише першим тривожним сигналом для гостей, а вже в наступній масованій атаці суперників вони пропустили у власні ворота. Дальній штрафний в центральній зоні завершився подачею на лівий кут воротарського, де Зума перевів м’яча головою на дальню стійку, а Антоніо виграв конкуренцію в Райса за розстріл порожніх воріт.

Після цього команди почали грати в іще більш відкритий футбол, підсумком якого була велика кількість боротьби, яка не підтримувалася з іншого боку суттєвим загостренням ситуації біля обидвох воріт. Зрештою, лише момент Кнауффа наприкінці першого тайму був вартим суттєвої уваги з нашого боку, однак фланговий виконавець, знову опинившись у центрі штрафного, спрямував м’яча вище воріт у складній ситуації. Можна було певним чином віддати перевагу команді Олівера Гласнера за підсумками першої половини гри.

Після перерви "орли" демонстрували більш виважену поведінку на полі, майже не розкривалися в захисті, проте це не завадило їм ще на початку знову вийти в перед. Сміливий ривок Соу, який супроводжувався стінкою з партнером, у лівий фланг штрафного, завершився ударом низом під опорну ногу Ареола, однак голкіпер зумів парирувати дуже складний м’яч. Проблема була в тому, що відскок пішов на порожні ворота для Камади, і тут вже рятувати Вест Гем було нікому.

За час, що залишався до кінця гри, "орли" виключно грали другим номером у глибокій обороні, а Моєс кинув у боротьбу Саїда Бенрахма, проте так і не зважився випустити Ярмоленка. Заміна шотландського керманича мала кілька нагод для того, аби себе виправдати повною мірою, однак із завершенням атак у лондонської команди цього вечора було не все в порядку. Зрештою, гру завершував божевільний за видовищностю постріл через себе від Боуену, але йому знову вдалося вразити лише каркас воріт — над головою в Траппа, який зрештою виграв індивідуальне протистояння проти Ареола, із яким довгий час ділив одну лаву для запасних у французькому ПСЖ.

Матч-відповідь між франкфуртським Айнтрахтом та лондонським Вест Гемом відбудеться 5 травня. 

Вест Гем — Айнтрахт 1:2
Голи: Антоніо, 20 — Кнауфф, 1, Камада, 54

Вест Гем: Ареола — Джонсон, Доусон, Зума, Крессвелл — Соучек, Райс, Форнальс — Боуен, Антоніо, Лансіні (Бенрахма, 66).

Айнтрахт: Трапп — Тута, Гінтереггер, Туре — Кнауфф, Соу, Роде, Костіч — Ліннстрьом, Камада — Борре (Аче, 90+3).

Попередження: Соу, Гінтерггер