Дедалі більше українських клубів долучається до кваліфікаційних етапів у рамках усіх трьох єврокубкових змагань, проте першим у звітній день до бою приступав уже добрий знайомий нам дніпровський Дніпро-1. "Срібний" призер минулорічного розіграшу Прем’єр-ліги невдало спробував власні сили у відборі до Ліги чемпіонів УЄФА, поступившись грецькому Панатінаїкосу, після чого перейшов турніром нижче та на крок далі турнірною сіткою.

У Лізі Європи СК одразу потрапив на празьку Славію, яка перебуває в аналогічному команді Олександра Кучера статусі, але відносно власної національної першості. Єдина відмінність — футболісти Їндржиха Трпишовські тільки-но долучались до міжнародних баталій, тоді як у чемпіонаті вже встигли зіграти три тури, на відміну від дніпрян, які вимушено пропустили дуель проти полтавської Ворскли й устигли виключно перемогти житомирське Полісся (2:1).

Кожен матч має певні фази, коли команди обмінюються ініціативою й за рахунок цього в глядача складається враження боротьби. Після перегляду першого тайму звітної зустрічі нам залишалось лише зробити висновок, що жодної боротьби на футбольному полі ми не побачили. Це сталось, передусім, через те, що команді Олександра Кучера не вдалось належним чином інтегрувати новачка Олександра Філіппова на вістря атаки, тоді як Максим Третьяков отримав швидку травму вже на 12 хвилині, і в підсумку іншого дебютанта, Богдана Лєднєва, кинули прямо в полум’я Еден Арени.

Газон цієї футбольної споруди, до речі, був такий собі, що й спровокувало пошкодження в нашого футболіста. Загалом, можна було зрозуміти проблеми в дніпрян в атаці, тож особливо жвавого футболу попереду від них ми не очікували. Однак не настільки ж, щоб аж зовсім нічого за перші 45 хвилин не було! Як бачимо, захворювання Піхальонка далось у знаки й у цьому випадку.

Що ж до суперників, то вони просто грали в притаманний для себе футбол — пресинг, багато пресингу, дуже багато пресингу на чужій половині. А ще стандарти та дриблер Масопуст на правому фланзі, який уже на п’ятій хвилині прострілом знайшов на ближньому куті воротарського Шранца, а той у дотик перевів м’яч у дальній кут. На 38 ж хвилині зіграла подача кутового від Провода, яку ван Бурен перевів на порожні ворота для того самого партнера, який оформив дубль.

На другий тайм Кучер вийшов із заміною Сватка на Пасіча, яка мала б дати трохи надійності в захисті та прибрати гравця із "зайвим" попередженням із поля. Але прикрим чином вийшло так, що чеські суперники забили на 81 хвилині саме з невдалої спроби Пасіча вибити м’яч від правого кута воротарського. Цей момент стосувався вже заключної частини протистояння, тоді як до цього відбувались події, які б мали вказувати на геть інакших розвиток гри.

На 58 хвилині Огбу в центрі поля вирішив зіграти прямою ногою в груди Гуцуляку, за що миттєво побачив перед собою червоне світло. Славія залишилась у меншості на майже пів години до завершення основного часу, але чи мало це безпосередній вплив на її майстерно побудовані лінії? Здавалось, що це саме Дніпро-1 грає вдесятьох, бо українській команді банально нічого не дозволяли створити біля чужих воріт та ще й Кінарейкіна засмутили втретє.

Матч-відповідь поміж дніпровським Дніпром-1 та житомирським Поліссям відбудеться за тиждень — 17 серпня в Кошице.

Славія — Дніпро-1 3:0
Голи: Шранц, 5, 38, Валлем, 81

Славія: Коларж — Масопуст, Огбу, Голеш, Провод — Зафейріс (Юрасек, 90), Дорлі — Шранц, Лінгр (Шевчик, 79), Юречка (Валлем, 80) — ван Бурен (Хитіл, 79).

Дніпро-1: Кінарейкін — Адамюк, Сваток (Є. Пасіч, 46), Сарапій, Кравець — Бабенко (Піхальонок, 60), Бланко — Гуцуляк, Рубчинський (Білл, 80), Третьяков (Лєднєв, 12) — Філіппов (Ківінда, 80).

Попередження: Масопуст — Сваток, Бабенко, Лєднєв, Рубчинський, Кравець

На 58-й хвилині був вилучений Ігох Огбу (Славія) (грубе порушення).