Основний раунд європейських міжнародних клубних змагань ще не встиг навіть розпочатись, а ми вже мали змогу говорити про одного з представників української Прем’єр-ліги, дніпровський Дніпро-1, як про команду з найбільш заплутаним шляхом. Починалось усе ще за часів Олександра Кучера та з кваліфікації до Ліги чемпіонів УЄФА проти грецького Панатінаїкоса, однак СК уже в другому раунді відбору там мав серйозні проблеми й у підсумку, транзитом через чеську Славію, опинився аж у Лізі конференцій.

Але не в основному раунді, як минулого сезону, бо це місце ще потрібно було вибороти в представника Словаччини, на теренах якої за цікавим збігом обставин дніпряни вирішили проводити свої єврокубкові протистояння й у цьому футбольному році. Але перша гра залишила нас ні з чим у плані визначення сильнішого в цій парі — 1:1. Валерій Городов міг розраховувати й на більш якісний дебют для себе на новій посаді тимчасово виконуючого обов’язку, але вийшло так, як вийшло. У нього в підсумку й часу не було для того, аби як слід познайомитись із колективом, бо Дніпро-1 свій матч чемпіонату минулими вихідними, на відміну від суперників, пропускав.

Український колектив мав доволі агресивне налаштування в плані атаки на чужі ворота від самого початку протистояння, але вже на третій хвилині занадто захопився цією шляхетною справою та отримав ляпас уже за першого контрвипаду опонентів. Мікович тоді запустив свою фірмову діагональ із лівого флангу, а вже в межах штрафного з Рубчинським та Кінарейкіним розібрався Даніел.

Напевно, найбільш технічний виконавець у складі суперників ще кілька разів дуже сильно турбував воротаря та захист СК, проте до певного часу його все ж таки вдавалось стримати. На тлі цієї стартової невдачі ми не могли не зауважити, що команду Городова, як здавалось, узагалі не зачепив фактор швидкого м’яча. Дніпро-1 так само намагався затягнути м’яч до чужої половини, і нехай у завершальній стадії все було доволі куцо в господарів, проте вони хоча б не склали руки.

І якби при цьому дніпряни не забували хоч інколи вчасно повертатись до захисту, то й враження від протистояння ми б мали відповідно якісно інакшого рівня. Разом із тим, ближче до перерви вже можна було відзначати, що команда Городова поступово втрачає запал, що не могло нас не турбувати. Було відчуття, що на полі ще не все сказано остаточно, тому потрібно було залишатись у протистоянні до останнього.

Подвійна заміна від Дніпра-1 поперерві у вигляді появ Бланко та Горбунова мала нам указати на те, що господарі хочуть і надалі атакувати, але вже більш якісно розпоряджатись із м’ячем. І хоча в моменті на 61 хвилині цього ситуація й не потребувала, бо навіс Горбунова з лівого флангу Горосіто й сам майстерно перевів під поперечину власних воріт, але в подальшому гру ще потрібно було якось тримати під контролем.

Тактикою суперників увесь цей час було банальне вичікування власного поодинокого моменту, тому аж надто завзятою боротьба на полі точно не було. Спокійний матч так само спокійно перейшов до додаткового часу, де події не набували аж такого цікавого розвитку рівно до того моменту, коли стався безглуздий стрибок Бабенка в ноги Офорі на чужій половині поля в підкаті, через що дніпряни, після залучення VAR до оцінки ситуації, залишились у меншості.

Компенсувати втрату в опорній зоні вийшов Горін, і ледь не першою його дією на полі стало попередження за фол проти того самого Офорі, що вже наштовхувало на відповідні думки. Вони й підтвердились у підсумку вже в другій 15-хвилинці, але за мить до вилучення ще й для Горіна забив Спартак за підсумком подачі все того ж Даніела з лівого флангу, яку перед воротарським на двох завершили Паур та Буката. На цьому гру було завершено.

Таким чином від звітної пари команд до основного раунду Ліги конференцій УЄФА вийшов словацький Спартак Трнава, тоді як дніпровський Дніпро-1 завершив свої виступи на міжнародній арені в поточному сезоні.

Дніпро-1 — Спартак Трнава 1:2 (перший матч – 1:1)
Голи: Горосіто, 61 (авт.) — Даніел, 3, Буката, 106

Дніпро-1: Кінарейкін — Мірошніченко (Танчик, 117), Сваток, Кравець, Каплієнко (Горбунов, 46) — Бабенко — Лєднєв (Бланко, 46), Піхальонок, Рубчинський (Горін, 101), Білл (Філіппов, 77) — Гуцуляк.

Спартак Трнава: Такач — Коштрна (Шулек, 46), Штетіна, Горосіто, Мікович — Коша (Паур, 106), Зелькович — Офорі, Баїнович (Азанго, 91), Даніел (Уїлакі, 120+2) — Рістовські (Буката, 91).

Попередження: Бланко, Горін — Шулек

На 99-й хвилині був вилучений Руслан Бабенко (Дніпро-1) (грубе порушення).

На 108-й хвилині був вилучений Олег Горін (Дніпро-1) (друге попередження).