- Чого можна очікувати від гри з Карпатами? Навіть не знаю, в першу чергу я хотів би наголосити на тому, що Карпати хороша, швидка та мобільна команда, - розпочав розмову головний тренер Оболоні. - Про це свідчить хоча б старт сезону, де львів’яни продемонстрували чудовий та видовищний футбол, а це, як на мене, свідчить про добру організованість та перспективи команди.

- Юрію Васильовичу, якби була нагода запросити до своєї команди когось із гравців Карпат, на кому б ви зупинили свій вибір?

- У Карпатах є хороший гравець, який добре себе проявив в останніх матчах, це - Сергій Кузнецов. Вважаю, цей футболіст міг би непогано підсилити багато команд в Прем’єр-лізі, а не тільки Оболонь.

- Яких незручностей варто очікувати від Карпат у наступній грі?

- Скажу відверто, більшість проблем, які можуть у нас виникнути в грі проти Карпат, ми здатні створити собі самі.

- Що ви маєте на увазі?


- Те, що ми можемо створити моменти, якими Карпати скористаються й вдало реалізують. Головне, аби ми не припускались помилок, що призведуть до небажаних наслідків. Також проблеми можуть виникнути через втрату когось із основного складу. В нашій команді надзвичайно коротка лава запасних. Якщо хтось із провідних гравців випадає, то практично немає можливості знайти йому рівноцінну заміну.

- Пригадую, в одному з інтерв’ю в міжсезоння ви також скаржились на відсутність гравців, якими можна замінити травмованих. У команду прийшли чотири новачки, які Оболонь взяла в оренду, хіба вони не підсилили гру?


- Однозначно, підсилили! Якщо б їх не було, у нас були б серйозні проблеми в матчах проти команд Прем’єр-ліги. Але проблеми з повноцінною заміною гравців, які вибувають з тих чи інших причин, залишаються, тому наразі доводиться виходити з ситуації з тими футболістами, котрі є в обоймі.

- Зважаючи на всі негаразди, які завдання вирішує Оболонь в цьому сезоні?

- Основне завдання – це закріпитись в еліті, так би мовити, пройти адаптацію. А далі побачимо, на що ми здатні. Нам потрібно набрати гравців. Оскільки наразі такої змоги нема, будемо грати тим складом, який є. Головне - протягнути до зимової перерви, а там потрібно буде підсилитися; от тоді й ставитимемо ті чи інші завдання та визначимось зі своїми пріоритетами.

- А які завдання стоять в розіграші кубка України, де вашій команді в 1/8 фіналу доведеться зіграти з першоліговою Сталлю з Алчевська?


- Напевне, нікого не здивую, якщо скажу, що і в Кубку України ми не ставимо далекоглядних завдань. Головне, щоб усі гравці були здорові. Щодо нашого наступного суперника – Сталі, я б не сказав, що нам пощастило. Завжди важче налаштовуватись на матчі з командами, нижчими за рангом.

- З ваших слів випливає, що важка перемога над київським ЦСКА не що інше, як недооцінка суперника?


- Ні, просто ЦСКА справді непогана команда, яка змогла добре налаштуватися на гру проти нас.

- Повертаючись до наступної гри проти Карпат, наважитесь спрогнозувати результат матчу?

- Прогнозу не дам, адже це річ невдячна. Сподіватимусь, що у нас не буде травмованих.