У відповідь на заяву Прем’єр-ліги від 8 вересня 2009 року

Заява Прем’єр-ліги від 8 вересня 2009 року із «категоричним засудженням ФК «Арсенал»» наочно продемонструвала не тільки повну неспроможність чиновників ПЛ керувати вітчизняним футболом, але й викрила патологічну брехню, яку останнім часом керівництво ПЛ зробило засобом свого існування. Вочевидь, треба частіше друкувати заяви керівництва ПЛ, щоб, згідно Петру Першому, «дурь каждого видна была».

Навіть у самій заяві повно протиріч та нонсенсів: спочатку стверджується, що начебто ніхто нікому не винен грошей, а потім говориться, що все-таки гроші винні, але хтось з кимось не розраховується і віддасть гроші — пізніше і можливо… Сумно й смішно водночас: якщо винні кошти, то не кажіть, що не винні…

Нічим іншим, ніж провокацією з метою приховати розкрадання коштів клубів чиновниками Прем’єр-ліги, таку заяву вважати неможна.

Прес-служба ФК «Арсенал» уповноважена нагадати всім — і особливо тим, хто не хоче розуміти очевидних речей.

1. За рішенням суду Прем’єр-ліга не існує як легітимний діючий орган керівництва футбольною справою. Так званий президент Прем’єр-ліги обраний у незаконний, нелегітимний спосіб, отож таким вважатися не може.

2. Свого часу пан Данилов як президент ФК «Харків» взагалі не сплачував обов’язковий внесок у Прем’єр-лігу, одначе без будь-яких перешкод реєстрував контракти своїх гравців. Від нього звучала обіцянка погасити борг цього сезону, однак цього зроблено не було — український футбол вищого дивізіону недоотримав гроші. То може у пана Данилова прокинеться совість?

3. Прем’єр-ліга та її керівництво не має жодного поняття про чесність та незаангажованість, про правила «fair-play». Зокрема, приміром, генеральний директор Прем’єр-ліги Олександр Єфремов, що прибув 23 серпня 2009 року інспектувати матч «Арсенал»—«Карпати», просидів весь час на трибуні разом із президентом ФК «Карпати» (Львів), вочевидь демонструючи відсутність рівності у ставленні до футбольних клубів та здійснюючи прямий тиск на суддівський корпус.

4. ФК «Арсенал» звертається до керівництва Прем’єр-ліги з конкретним запитанням: коли ж все-таки будуть повернуті борги, про начебто відсутність яких йдеться у п.6 згаданої заяви, але наявність яких підтверджується п.7 цієї ж заяви?

5. Щодо висловлених у заяві по відношенню до ФК «Арсенал» звинувачень у «непрофесійності, некомпетеності та безвідповідальності»: пропонуємо чиновникам Прем’єр-ліги скористатися дзеркалом, щоб усе це побачити.

6. ФК «Арсенал» ще раз звертається до керівництва Прем’єр-ліги з проханням здійснити благодійний акт по відношенню до українського футболу — припинити знущання над вищім дивізіоном вітчизняного футболу та піти геть!