Найбільш успішні команди групового етапу кваліфікації до чемпіонату світу-2022 продовжують розважати власних уболівальників, проводячи товариські матчі з невеликим рівнем спортивної зацікавленості під час березневої міжнародної паузи. Зокрема, переможці секстетів G та F, Нідерланди та Данія відповідно цього вечора зустрічалися поміж собою на полі амстердамської Йохан Кройф Арени.

Головною інтригою в цій грі певна річ шо була наявність півзахисника "червоної гвардії" Крістіана Еріксена з перших хвилин, що стало б для нього першою появою на полі у складі національної команди з того самого надзвичайно тривожного падіння на газон через серцевий напад під час стартового матчу на Євро-2020 для його збірної. Каспер Г’юлманд зрештою вирішив трохи затримати цей відповідальний момент, зволівши таким чином не навантажувати футболіста власної команди.

Данія з перших хвилин не так уже й погано поралася з суперниками і без свого лідера за духом. Гості спробували пограти у високий пресинг, проте вже на 16-й хвилині гри припустилися першої помилки в обороні, коли Блінд удало подав із лівого флангу на голову Бергвейну, якому залишалося в центрі штрафного лише вдало перевести м’яча у ближній кут. "Червоному динаміту" трохи пощастило в цей момент, бо майже одразу їм удалося відігратися за рахунок схожого навісу від Мехле, проте Вестергор уже пробивав головою в дальній кут.

Гра на цьому не мала права зупинятися, та й команди були явно згодні на те, аби тільки підвищувати темп розіграшу м’яча. Нідерланди у підсумку вдруге скористалися якісною фланговою подачею та грою на другому поверсі, коли Аке на 29-й хвилині замикав навіс Бергейса. На цей гол Данія нічого не встигла створити у відповідь, бо вже через кілька миттєвостей Вестергор у центрі штрафного підкатом збив із ніг усе того-таки Стівена, а Депай спокійно виконав пенальті майже в центр воріт.

За ходом першого тайму гості ще й утратили двох власних гравців, бо м’язові пошкодження почергово вибили Ділейні та Поульсена. Важко було сказати, чим саме німецька Бундесліга нашкодила цим футболістам, проте це був єдиний чинник, який міг бути спільним для них обох. Під час перерви Г’юлманд ще трохи пограв із ротацією, тому на полі зрештою з’явився Крістіан Еріксен, і вже першим дотиком через дві хвилини змусив чужий стадіон аплодувати стоячи.

Данія стартувала у другому таймі надпотужно, а на свого партнера по команді швидким прострілом із правого флангу відзначився Сков-Ольсен. "Оран’є" подібний розвиток подій влаштувати точно не міг, бо вони не бажали остаточно втратити контроль над ситуацією на футбольному полі на догоду суперникам. Залишалося тільки чекати гострих випадів від господарів, наступний із яких відбувся аж у середині другого тайму.

Бергвейн знову похитав захисників під час дриблінгу на лівому фланзі штрафного, після чого спокійно пробив у дальній кут із-під Андерсена. Гра на цьому фактично була завершена, а далі ми тільки спостерігали за тим, як партнери намагаються створити можливість для Еріксена заради ще однієї гольової дії з його боку. Зрештою, цю благочинність перервав фінальний свисток.

Наступний матч Нідерланди зіграють 29 березня вдома проти Німеччини, а Данія в цей самий день зіграє на своєму полі проти Сербії.

Нідерланди — Данія 4:2
Голи: Бергвейн, 16, 71, Аке, 29, Депай, 37 (пен.) — Вестергор, 19, Еріксен, 48

Нідерланди: Флеккен — Думфріс, де Лігт, Ван Дейк, Аке (Маласія, 77), Блінд — Коопмейнерс, Бергейс, Ф. де Йонг — Бергвейн (Мален, 77), Депай (Данжума, 77).

Данія: Шмайхель — Андерсен, Нельссон, Вестергор (Бруун Ларсен, 78) — Ба (Крістенсен, 46), Хойб’єрг, Ділейні (Нергор, 24), Мехле (Біллінг, 87) — Линдстрьом (Еріксен, 46), Поульсен (Сков-Ольсен, 44), Вінн (Дольберг, 58).

Попередження: Вестергор.