Перед дев'ятим туром Олександрія перебувала нагорі таблиці зі стовідсотковим показником набраних очок, відірвавшись від найближчого переслідувача на шість очок. Полтава ж, яку разом із олександрійцями вважали одним із фаворитів нового чемпіонату, була шостою і відставала на дев'ять очок, лише в попередній грі перервавши триматчеву нічийну серію.

Перші хвилини минули майже без розвідки, але і без моментів — лише одного разу на 13-й хвилині Запорожану вдався акцентований удар, після якого Коркішко вибив м'яч із лінії воріт.

Багато роботи було у Кучинського — його візаві намагалися кожну атаку завершувати ударом. Господарі в цей період матчу віддавали перевагу довгим і середнім передачам в атаку, але Фомичу, навіть за підтримки Зеленевича, а також Коркішка із Соломкою на флангах, було сутужно за щільної опіки.

На 31 хвилині Олександрія створила другу нагоду — Грицук зі штрафного з лівого флангу крутив м'яч низом у ворота, але той від штанги і кулаків Кучинського вилетів у поле. Полтава ж в атаці виглядала невпевнено, хоча й намагалася використати бодай найменшу нагоду для швидкого виходу. Єдиний момент, який можна відзначити, це епізод на 40 хвилині, коли Фомич відібрав м'яч у центрі поля, його підхопив Коркішко, пройшов Імерекова і Микицея, віддав на хід Соломці, але той пробити не встиг.

На першій же хвилині другого тайму Олександрія відкрила рахунок. Полтава після власної атаки елементарно не встигла закрити зону лівого хава гостей, туди й надійшла передача, й Чорній пробив у сітку повз воротаря.

На 52 хвилині Полтава могла відігратися. Після штрафного в карному майданчику зфолив Імереков, але пенальті у виконанні Коркішка відбив Новак, а повторний удар з лінії воріт вибив сам винуватець фолу. Гра пожвавішала, Полтава заграла більш різноманітно, Олександрія перейшла до активного захисту. На 62 хвилині Фомич пробивав здалеку — вище воріт, за хвилиною повз рамку пройшов удар Бутеніна.

Однак, попри володіння й ініціативу, до результативних атак справа у Полтави не доходила. А от гості під час однієї зі своїх вилазок ледь не провела другий гол — Коломойцеві не вистачило сантиметрів, щоб дотягтися до м'яча на дальній штанзі.

На останніх хвилинах на дві атаки до чужої штрафної пішов навіть воротар Кучинський, однак на серйозному зіткненні головами з Ломком, після якого обом футболістам надавали допомогу, арбітр дав фінальний свисток. Олександрія здобула мінімальну перемогу.

Євген Бриж, Football.ua


Перша ліга, 9 тур
ФК Полтава — Олександрія 0:1

Гол: Чорній 46

На 52 хв. Коркішко не реалізував пенальті (воротар)

Полтава: Кучинський — Зозуля, Бутенін, Парамонов, Коваленко (Гірський, 83) — Лісовий (Бондаренко, 84), Боровець — Коркішко (Семчук, 58, Олійник, 70), Зеленевич, Соломка — Фомич.

Олександрія: Новак — Микицей, Імереков, Басов, Ломко — Банада, Запорожан — Голенков (Старенький, 74), Грицук (Чепурненко, 90), Чорній (Коломоєць, 82) — Пономар (Іващенко, 71).

Попередження: Бутенін — Басов