У матчі заключного туру першої ліги Нафтовик в Охтирці зіграв унічию 1:1 із Полтавою, пропустивши, а потім забивши ще в першому таймі, а із 78-ї хвилини граючи у більшості.

І Нафтовик, і Полтава свою місію на цей чемпіонат давно завершили з різним ступенем успіхів, і результат матчу мало що змінив би для обох команд. Інтрига була хіба що в тому, хто з опонентів фінішував би у десятці. До матчу Полтава була восьмою, а Нафтовик – 12-м. Та гра виявилася на диво безкомпромісною: із голами, вилученням і скасованим взяттям воріт.

Матч стартував із розвідки: команди приноровлювалися одна до одної та до спекотної погоди. Гості хоч і не володіли перевагою, але мали ініціативу і атакували більш упевнено. Їхні випади часто будувалися флангами, що призводило до моментів біля воріт Кучинського, але в завершальній фазі талану охтирчанам не вистачало. Можливо, цей доволі агресивний попереду відтинок матчу розхолодив оборону господарів, адже на 23-й хвилині їхній воротар припустився зовсім незрозумілої помилки. Бажаючи розіграти м’яч із захисниками, голкіпер відпасував точно в ноги нападнику Полтави Микиті Вовченку, який хоч і не чекав такого подарунку, але обіграв воротаря і закотив м’яч у сітку.

Надолужили згаяне господарі після стандарту наприкінці тайму, що теж симптоматично для гри. На 40 хвилині Нафтовик виконував кутовий з правого флангу, гості відбилися, але м’яч відлетів на ногу Геннадію Пасічу, який прицільним дальнім ударом відправив його під ліву від воротаря штангу.

По перерві господарі втратили стовідсоткову нагоду вийти вперед, коли довгою передачею партнери вивели на побачення з Кучинським Шестакова, але той запулив м’ячем набагато вище воріт. Полтава відповіла за хвилину неточним, але вкрай небезпечним ударом, коли Вовченко із лівого краю штрафної відпасував назад по діагоналі під удар Недолі, але м’яча з дев’ятки витягнув воротар. Ще хвилина – і Нафтовик забиває, однак рефері фіксує офсайд після рикошету від чергового дальнього удару і добивання.

Стартове пожвавлення у другому таймі змінилося в’язкою боротьбою: господарі намагалися проходити насичений півзахист Полтави довгими передачами, але, по-перше, їхня точність була набагато менша, аніж при грі коротким-середнім пасом, а по-друге, полтавський захист теж не помилявся. Так само діяла і оборона Нафтовика, стримуючи креативних півзахисників Полтави. Ось і виходило: м’яч метався від воріт до воріт, інколи затримуючись у центрі поля і нечасто вилітаючи за лицьові лінії після неточних ударів.

Однак на 78-й хвилині Полтава опинилася в меншості: Владислав Кравченко, який уже мав попередження, заробив жовту на чужій половині поля – вона перетворилася на червону. Заміна атакувального гравця Зеленевича на оборонця Бутеніна яскраво засвідчила наміри Федорчука на цю гру за нових умов: утримати нічию. Нафтовик, навпаки, – посилював атаку.

Щоправда, оборона охтирчан в останні хвилини гри діяла настільки незграбно, що часом Полтава по кілька хвилин володіла м’ячем і розігрувала атаки навіть у меншості. Особливо старався свіжий Олександр Волков, який на своєму лівому фланзі організував пару небезпечних кутових для Полтави. Ці хвилини можна занести в актив саме гостям, однак і їхній воротар Кучинський заробив свою жовту за затягування часу. У підсумку – нічия 1:1, яка залишила Полтаву в десятці першої ліги. Нафтовик фінішував дванадцятим.

Євген Бриж, Football.ua.

Нафтовик-Укрнафта (Ахтырка) — ФК Полтава – 1:1

Голы: Г.Пасич, 39 – Вовченко, 23

Нафтовик-Укрнафта: Тимофеев, Е.Пасич, Бояринцев, Вечтомов (Антонюк, 65), Зайчук, Листопад, Павелько, Арвеладзе, Шестаков, Г.Пасич (Сондей, 57), Войцеховский (Крапивный, 82). Запасные: Вокальчук, Кисиль, Боровик, Яременко. Тренер: Вадим Колесник.

Полтава: Кучинский, Фаворов, Бондаренко, Ткачев, Кравченко, Стеценко, Коваленко (Боровец, 46), Недоля (Ковальчук, 68), Шастал, Зеленевич (Бутенин, 81), Вовченко (Волков, 80). Запасные: Кулинич, Насибулин, Крынский. Тренер: Олег Федорчук.

Предупреждения:  Сондей, 82 – Кравченко, 27, Ткачев, 71, Кучинский, 90+4.

Удаление: Кравченко (П.), 78 — повторное предупреждение.

18:00. г. Ахтырка. Стадион «Нафтовик». 1200 зрителей. Оценка поля — 4.

Арбитр: Николай Кривоносов (Киев).
Ассистенты: Александр Шост (Луганск), Андрей Шевчук (Ровно).
Резервный арбитр: Владимир Бондарь (Харьков).
Инспектор: Павел Брюхов (Кременчуг).