Найбільш очікувана та інтригуюча стадія чемпіонату світу-2022 офіційно розпочалась. Заключний тиждень змагань буде містити в собі всього чотири матчі, проте питому вагу кожного з протистоянь для його учасників буде важко переоцінити. Цікаво, що навіть у настільки відповідальний момент не обійшлось без сенсаційної появи тих же збірних Хорватії та Марокко в боротьбі за Кубок світу, проте протистояти їм мали більш авторитетні Аргентина та Франція відповідно, що значно ускладнювало завдання претендентам.

Футболістам Златко Далича доводилось першими випробовувати власну вдачу в двобої з Ліонелем Мессі та компанією, і робити це "картаті" планували в притаманному їм захисному стилі, що було цілком передбачувано. Події стартових хвилин виключно підтвердили перестороги, що на нас очікує зустріч двох добре тактично підготовлених колективів, кожен із яких не бажає поступатись м’ячем, виходячи з отриманого раніше досвіду на мундіалі. Глядачу від того було ані холодно, ані спекотно — багато боротьби, багато помилок під час дрібних розіграше, мало гольових моментів.

Тривала гра в подібному стилі аж до тих пір, допоки банальне закидання з глибини поля до центру чужого штрафного не подарувало м’яч Хуліану Альваресу, а в того не врізався голкіпер Домінік Лівакович. Хорвати хотіли в суперечці з головним арбітром Даніеле Орсато відстояти право обійтись без суворого покарання для себе, проте те той одразу вказав на позначку. Ліонель Мессі потужним ударом у правий верхній кут чужих воріт відкрив рахунок вже за кілька миттєвостей.

Аргентинці не зменшували тиск на суперників після власного успіху, проте при цьому завбачливо випустили їх до власної половини поля для розіграшу кутового на лівому фланзі атаки, а потім перетворили чужу помилку на власну блискавичну контратаку. Той самий Альварес завершував її сольним ривком повз трьох суперників, і, відповідно до свого прізвиська "павук", зумів зберегти м’яч аж до моменту завершального удару з меж чужого штрафного.

ВБОЛІВАЙ РАЗОМ З HELL ENERGY!

Даличу не залишалось інакшого виходу з ситуації, що встигла скластись не на користь його команди, окрім як кидати до бою одразу двох свіжих виконавців атакувального плану поперерві, до яких зовсім незабаром долучився ще й Бруно Петкович на вістря атаки замість Марцело Брозовича. Проте якісного підсилення нападу "картатих" так і не відбулось, а суперники натомість прибили їх третім голом. Знову ж таки, не обійшлось без Альвареса та Мессі, коли на 69 хвилині Ліонель сольним ривком правим флангом повз Гвардіола дійшов аж до лицьової всередині чужого штрафного, звідки потім виконав передач під удар із близької відстані для партнера.

Гру в цей момент можна було фактично завершувати, бо надалі хорвати намагались створити бодай один гол у відповідь, проте за рахунок дальніх пострілів та поодиноких небезпечних стандартів зробити цього так і не змогли. А Скалоні тим часом долучав до гри тих виконавців, хто раніше не відзначався появою на полі. Зокрема, Пауло Дібала ледь не записав на власних рахунок гольовий пас, проте Мак Аллістер і його передачу до чужого штрафного занапастив.

Фінальний свисток італійського арбітра Даніеле Орсато відправив до фіналу чемпіонату світу-2022 в Катарі збірну Аргентини. Для Англії турнір завершиться матчем за третє місце.

Аргентина — Хорватія 3:0
Голи: Мессі, 34 (пен.), Альварес, 39, 69

Аргентина: Е. Мартінес — Моліна (Фойт, 87), Ромеро, Отаменді, Тальяфіко — Де Пауль (Паласіос, 74), Паредес (Лісандро Мартінес, 62), Фернандес, Мак Аллістер (Корреа, 86) — Мессі, Альварес (Дібала, 74).

Хорватія: Лівакович — Юранович, Ловрен, Гвардіол, Соса (Оршич, 46) — Ковачич, Брозович (Петкович, 50), Модрич (Маєр, 81) — Пашалич (Влашич, 46), Крамарич (Лівая, 72), Перішич.

Попередження: Отаменді — Лівакович, Ковачич