Останнім часом на офіційному сайті ФК Арсенал регулярно з’являється інформація про обставини і перебіг конфлікту між столичним клубом та керівництвом Прем’єр-ліги. В черговій заяві, яку було розміщено 20.08.09, йдеться, зокрема, про те, що "Федерація футболу України (ФФУ), яка передала права Прем’єр-лізі на проведення чемпіонату країни з футболу — а тому несе відповідальність за дії Прем’єр-ліги, на наше переконання, просто зобов’язана втрутитися у не правові дії чиновників Прем’єр-ліги, які переходять вже не тільки правові, а й морально-етичні межі".

 

У свою чергу ФФУ мусить нагадати, що всі спірні питання між суб’єктами футболу розглядаються у встановленому порядку органами футбольного правосуддя: КДК та Апеляційним комітетом. Якщо ж рішення цих інстанцій не задовольняє якусь із сторін, вона вправі оскаржувати їх у міжнародному органі футбольного правосуддя − Спортивному арбітражному суді Лозанни.

На сьогодні  до КДК ФФУ вже надійшла скарга ФК Арсенал стосовно неправомірних дій суб’єкта, діяльність якого пов’язана з футболом. І відповідачем по цій скарзі є ТзОВ Прем’єр-ліга. Цю заяву згідно з ухвалою голови КДК від 21.08.09 прийнято до провадження, про що ФК Арсенал було поінформовано.

У цьому зв’язку адміністрація ФФУ вважає, що публічне спонукання керівництва національної асоціації ще до якогось втручання, яке знаходиться за межами футбольного правового поля, є абсолютно недоречним і неприпустимим.

Федерація футболу України закликає сторони конфлікту до взаємоповаги і толерантності у пошуках шляхів виходу з кризи, а також дбати про позитивний імідж всього національного футболу.