Допоки по інший бік кордону існує держава-терорист, пограти спокійно в футбол на вихід точно не вийде. Єдиний досяжний вихід із цього замкнутого кола наразі намагаються знайти Збройні сили України, а тим часом у святковий для всього нашого славетного війська день розпочався сьомий тур української Прем’єр-ліги. На мальовничому Закарпатті зустрічались місцевий Минай та рівненський Верес у протистоянні команд, які, як мінімум, у останніх двох матчів помітно не добирали очок.

І якщо для колективу Юрія Вірта такі невтішні результати були лишень гальмівним шляхом на тлі потужного старту сезону, то футболісти Володимира Шарана неначе й не розпочинали цей футбольний рік. Минай критично мало забивав голів у зіграних до цього шести матчах, а попередні три зустрічі взагалі завершував без результативних дій із власного боку. Для "червоно-чорних" така ситуація є доволі знайомою, однак низька результативність є однією з ключових характеристик стилю гри футболістів із Рівного, тож новиною одразу десять здобутих очок за семи забитих та пропущених м’ячів ні для кого не стали.

Не дивлячись на сподівання здобути максимум очок у грі проти незручного суперника, Минай розпочав звітну зустріч із швидкого пропущеного м’яча. Уже на п’ятій хвилині захист закарпатської команди припустився разючої помилки, коли Кучеров із центрального кола закиданням до штрафного залишив Дахновського в ситуації один-на-один із голкіпером, який був вимушений капітулювати за таких умов.

Швидкий успіх Вереса в цій грі ризикував зробити решту ігрового часу помітно менш цікавими, бо команда Вірта добре знається на засобах утримання потрібного для неї рахунку. Однак Минай усе одного місцями знаходив шпарини в захисті суперників, тож за сукупністю створених гольових нагод навіть перевершив гостей за підсумками першої половини гри. Чого тільки вартував шанс Олега Вишневського, який посеред тайму з двох спроб не зміг пробити зі середньої дистанції, спочатку, голкіпера Когута, а потім і захисників перед порожніми воротами.

У другій половині гри Минай продовжив чинити тиск на оборону суперників, і зрештою таки мав успіх в атаці. На диво, але Вишневський нарешті вразив чужі ворота, коли красива комбінація поміж його партнерами всередині штрафного завершилась ударом у дотик у лівий кут. Грати в нападі господарі поля продовжували й надалі, тоді як суперники, схоже, утратили розуміння розвитку подій на футбольному полі.

Верес цілком ризикував догратись до другого пропущеного наприкінці зустрічі, перебуваючи в низькому блоці, тоді як заміни від Вірта аж ніяк не допомагали його команді виходити до атак. Відмінністю цієї гри також була й велика кількість симуляцій ізбоку обидвох сторін у середині штрафного, проте дніпровський рефері Віталій Романов не повівся на жодну з них, а на завершення компенсованого часу ще й залишив Верес у меншості через другу жовту для Геннадія Пасіча.

У наступному турі закарпатський Минай зіграє в гостях проти харківського Металіста 1925, а рівненський Верес здійснить візит до Львова.

Минай — Верес 1:1
Голи: Вишневський, 64 — Дахновський, 5

Минай: Бандура — Гончар, Горін (Чуєв, 81), Нємчанінов, Трубочкін (Дмитрук, 89) — Хахльов, Вітенчук — Воробчак, Твердохліб, Кулієв (Рогозинський, 60) — Вишневський (Коломоєць, 81).

Верес: Когут — Гагун, Курко, Вовченко, Є. Пасіч — Кльоц, Кучеров — Дахновський (В. Шарай, 75), С. Шарай (Лебеденко, 71), Г. Пасіч — Гайдучик (Сергійчук, 70).

Попередження: Горін, Гончар, Вітенчук — Шарай, Дахновський, Г. Пасіч, Є. Пасіч.

На 90+5-й хвилині був вилучений Геннадій Пасіч (Верес) (друге попередження).