У Полтаві зустрічалися шоста і десята команди поточного чемпіонату, між ними було чотири очки. Десну перед грою мотивували дві поразки в останніх турах, але не меншим був запал у господарів: дві нічиї 0:0 поспіль аж ніяк не личили одному з фаворитів ліги.

На початку гри здавалося, що гостям не уникнути третього програшу, а господарі перервуть незабивну серію — настільки активно працювала Полтава на атаку. Чимало передач проходило з правого флангу від Зозулі, постійно ішов на загострення  Зеленевич, кілька разів здалеку пробивали Лісовий і Коркішко. Однак Десна дуже чітко грала в захисті, а з ударами у рамку справлявся голкіпер Шевченко.

Протягом усього першого тайму Десна грала в атаці переважно за рахунок довгих діагоналей, активно під форвардом Агаповим діяли Козак і Бовтрук (обидва, до речі, свого часу перебували на перегляді у Ворскли), але все, що виходило — це дальні удари.

У Полтави, незважаючи на вдалі атаки, теж не виходило із завершенням — тож на перерву команди пішли за рахунку 0:0. Це був шостий поспіль безгольовий тайм для Полтави — і досить вдалий результат для Десни.

Зі свистком на другий тайм дії команд мало змінилися. Хоч Полтава й атакувала, але нагод для взяття воріт так само не створювала. Гості хоч і думали переважно про оборону, але контратаками не нехтували, втім, теж безрезультатно. І якщо для чернігівців такий результат був прийнятним, то Близнюк уже до 65 хвилини провів три заміни, і всі були спрямовані на атаку.

Під кінець матчу вже і Рябоконь провів низку замін, певно, розраховуючи на втому полтавців, але вцілому перевага господарів у володінні й ініціативі зберігалася. Але моментів так само не було. За єдиним виключенням: на 85-й хвилині Козака вивели сам-на-сам із Кучинським, але він пробив повз дев'ятку. Так Десна втратила, мабуть, найреальнішу свою нагоду. А Полтава до фінального свистка не створила моментів для взяття воріт.

Полтава — Десна Чернігів 0:0

Полтава: Кучинський — Зозуля, Парамонов, Бутенін, Кравченко (Коваленко, 46) — Лісовий, Турчанов — Зеленевич, Коркішко (Семчук, 73), Соломка (Шевчук, 41) — Фомич (Бондаренко, 62).

Десна: Шевченко — Жук, Каваців, Мельник, Сухомлинов — Щедраков, Кондратюк, Воронченко — Бовтрук (Деребчинський, 78), Козак (Фурта, 88) — Агапов (Картушов, 72).

Попередження: Коркішко, Зеленевич — Козак

Євген Бриж, спеціально для Football.ua