На звітний поєдинок тренери обох команд по різних причинах не змогли виставити оптимальні склади. Так, у гостей не грали Артем Сухоцький та Олександр Ломко, які пропускали матч по причині дискваліфікації. Також коуч ФК Олександрія Володимир Шаран дав відпочити кільком гравцям основного складу (Пономар, Черній, Шендрик, Старенький). Натомість у ФК Тернопіль через травму вже два тижні не тренується молодик нападник Артур Дорі, а через дискваліфікацію не грав півзахисник Роман Гаврилюк, котрий у поєдинку проти дніпродзержинської Сталі був вилучений з поля і дисциплінарними органами ФФУ покараний аж три поєдинки. Як показав матч, від кадрових втрат більше постраждали господарі. Але розповімо все за порядком…

Матч розпочався в повільному темпі. Лише на п’ятій хвилині одна з команд вперше потривожила воротаря іншої. Це був Антон Голенков, який без опіки, але не сильно завдав удару по тернопільських воротах. М’яч без проблем забрав у руки Сергій Чернобай. А далі гра пішла на зустрічних курсах. На випад суперника, противник відповідав своїм. Якщо удар тернополянина Віталія Богданова заблокували оборонці ФК Олександрія, то вихід на оперативний простір Юрія Коломойця і удар з гострого кута ледь не став результативним. Центральний оборонець Сергій Атласюк зумів вибити м’яча фактично з лінії воріт. В зворотній атаці тернополяни отримали право на штрафний удар. Ростислав Волошинович зумів елегантно перекинути стінку і по силі удар виявився доволі пристойним, однак кіпер гостей Владислав Леванідов з великими зусиллями зреагував на м’яча. Далі вже гості організували дві небезпеки після стандартних положень. І якщо в першому випадку прямий удар Микицея відбив кулаком Чернобай, то після навісу зі штрафного повітря виграв капітан гостей Сергій Басов, але в рамку не поцілив. І все ж олександрійці таки досягнули свого. В карній зоні Сергій Атласюк завалив Юрія Коломойця і арбітр без вагань показав на «точку». Євген Чепурненко пробив у кут. Чернобай вгадав напрямок удару, навіть кінчиками пальців зачепив м’яча, але змінити його напрямок не зумів (0:1). Практично одразу тернополяни забили, але… Віталія Богданова суперники забули мерів за 10-ть до воріт. Тернопільський півзахисник зробив простріл вздовж воріт. М’яч рикошетом від оборонця гостей потрапив до Богдана Семенця, котрий і переправив його в ворота, однак взяття воріт зафіксовано не було, оскільки боковий суддя підняв прапорець сигналізуючи про офсайд. Розмовляючи з арбітром, тернополяни ледь не пропустили в свої ворота. Чернобай у простій ситуації випустив м’яча з рук і якби не ліберо Ігор Курило, котрий вибив м’яча з порожніх воріт, гості вдруге могли засмутити тернопільську публіку.

Не залишилися в боргу і господарі. Особливо активним у ці хвилини був Ігор Кушецький. Спершу його сольний прохід з лівого краю атаки в центральну зону завершився ударом, з яким без проблем справився кіпер гостей. Згодом знову Кушецький майстерно зробив навісну передачу на Василя Чорного, котрий пробив головою не сильно і м’яч знову опинився в руках Леванідова. Ще одного разу Кушецькому м’яч звалився з ноги, а найсприятливіший момент він мав на 42 хвилині коли практично вийшов один на побачення з воротарем. Але вчасно не пробив, його дістав оборонець і момент було втрачено. Що ж до гостей, то в їх складі особливою активністю відзначався Юрій Коломоєць, зокрема, в одному з епізодів він смачно пробив поруч зі стійкою, а ще в кількох епізодах тероризував оборонців, які, інколи по кілька опікали опонента. Завершення ж тайму було таки за тернополянами. Віталій Богданов чи то пробивав по воротах, чи робив сильний простріл, але в кінцевому випадку м’яч від Богдана Семенця змінив напрямок, однак у рамку не потрапив.   

Уже перша атака тернополян у другому таймі заставила вболівальників піднятися зі своїх сидінь. Богданов однієї передачею розрізав увесь захист гостей. Мяч дістався Семенець і той зі зручної позиції пробивав, але в останній момент удар нападника заблокував оборонець. Далі територією заволоділи гості. Вони в кількох епізодах пробивали зі з середньої відстані (Бідловський, Койдан, М’ягков), але в одних випадках надійно грав тернопільський страж воріт, в інших – м’яч проходив повз воріт. Ще в одному моменті Ігор Курило лише в останній момент зумів зупинити прохід Коломойця, знявши м’яч з ноги нападника, коли той замахувався до удару. Тернополяни хоча й грали активно, однак реальні моменти можна перерахувати на пальцях однієї руки.  Можна пригадати удар з лінії карного майданчика Андрія Кондзьолка, після якого м’яч пройшов повз ворота. Сергій Полянчук просто зобов’язуваний був забивати, коли у воротарському майданчику отримав м’яча після передачі Курила, але не зумів як слід підставити ногу. Ще можна згадати моменти в Семенця, який з гострого кута пробив на поперечиною, хоча напрошувалася подача вздовж воріт на вільного Богданова, та удар все того ж Кондзьолки, який кивком голови намагався закинути м’яча за комірець воротарю, але поцілив у сітку з її зовнішньої сторони. Міні-штурм на останніх хвилинах матчу за участю навіть воротаря Чернобая, так до взяття воріт не призвів. Тернополяни на мінорній ноті прощаються зі своїми вболівальниками цього сезону. А гості швидко зібравшись, залишили стадіон, адже у них за пів години за розкладом був потяг, який чекати не буде…

***

Протокол матчу

ФК Тернопіль – ФК Олександрія – 0:1

Гол: Чепурненко, 19

Тернопіль: Чернобай, Курило, Атласюк, Дубчак, Клекот, Кондзьолка-к, Кушецький (Кіцак, 79), Волошиневич (Полянчук, 73), Богданов, Чорний, Семенець. Тренер: Василь Івегеш.

Олександрія: Леванідов, Івашенко (Степанюк, 82), Чепурненко, Голенков (Старенький, 90), М’ягков, Бідловський (Гуськов, 73), Коломоєць, Імереков, Микицей, Басов-к, Койдан (Шендрик, 90+4). Тренер: Володимир Шаран.

Попереджені: Курило, 50 — Бідловський, 71

29 травня. Тернопіль. Міський стадіон. +15 град. 800 гл. Стан поля – 3.

Арбітр – Володимир Новохатний (Київ).

Асистенти – Тарас Клименко, Валентин Куцев (Київ).

4-й арбітр – Андрій Нізола (Івано-Франківськ).

Делегат ФФУ – Мирон Біць (Львів).

Андрій Кучерук, спеціально для Football.ua.