Администрация ПФЛ на официальном сайте организации, отреагировала на слухи о якобы договорном матче 19-го тура Первой лиги между Ильичевцем и Горняк-Спортом.

Напомним, на отчетный поединок в конторе Betfair было поставлено 270 тысяч долларов, 255 из которых — на победу Ильичевца.

Приводим заявление ПФЛ без правок и изменений:

Адміністрація ПФЛ не може залишатися осторонь повідомлень у ЗМІ про начебто договірний характер матчу 19-го туру, який відбувся 14.11.2016 року у першій лізі між командами «Іллічівець» — «Гірник-Спорт» (3:1). Ліга завжди засуджувала злочинні дії з боку окремих нечистих на руку осіб у вітчизняному футболі, які підбурюють до злочинних дій. Тому ми використовуємо чимало інформаційних платформ з тим, щоб заявити про недопустимість у своїх змаганнях матчів із фіксованими результатами. ПФЛ проводить політику нульової терпимості стосовно договірних матчів, оскільки вважає їх однією з головних загроз для добробуту всього вітчизняного футболу. Саме тому ми надаємо цілковиту та всебічну допомогу у подібних розслідуваннях Комітетом етики та чесної гри ФФУ.

З урахуванням зазначеного ПФЛ закликає відповідні органи національної федерації до реальних рішучих дій стосовно причетних осіб у випадку з матчем 19-го туру «Іллічівець» — «Гірник-Спорт». Переконані, що Комітет з етики і чесної гри ФФУ зуміє провести об’єктивне розслідування, виявити винних і покарати їх за всіма футбольними законами. Керівництво та Адміністрація Ліги готові співпрацювати та надати по ситуації, що склалась, будь-яке сприяння та допомогу.

Звертаємося до названих вище клубів провести власне внутрішнє розслідування і, за необхідності, їх результати оприлюднити у ЗМІ. Інші клуби-учасники змагань ПФЛ просимо вдатися до превентивних мір, щоб у подальшому уникати подібних випадків. ПФЛ – за чистоту футболу!