УЄФА як господар Турніру самочинно визначає критерії оцінки готовності об’єктів Євро-2012. Саме цими, а не якимись іншими стандартами і керуються його експерти під час інспекційних вояжів усіма без винятку приймаючими містами в Україні та Польщі.

Професійний рівень і практичний досвід організації подібних заходів, що мають за своїми плечима різнопрофільні фахівці з мандатом УЄФА, дають всі підстави говорити, що вони здатні самотужки, без сторонньої допомоги відрізнити реальний стан справ від спроб фальсифікації будь-яких звітів. Тому найбільш компетентними контролерами реалізації поставлених перед Україною завдань, природно, є ті, хто формулює ці задачі, а також строки і умови їх виконання.

Окрім того, УЄФА занадто цінує власний імідж та репутацію, аби втратити контроль чи послабити безпосередній вплив на управління процесом підготовки всієї інфраструктури, в т.ч. − готельної для прийому гостей Євро-2012. Адже так само як і приймаюча сторона, Європейський футбольний союз кровно зацікавлений у тому, щоб Турнір відбувся на відповідному рівні.

Тому з боку українських високопосадовців виглядає вкрай некоректним і недоречним навіть необережними натяками ставити під сумнів компетентність УЄФА щодо будь-яких питань підготовки до Євро-2012.