Дебют у єврокубкових змаганнях для дніпровського Дніпра-1 вийшов такий собі — команда Олександра Кучера не змогла пробитись до основного раунду Ліги Європи УЄФА через поразку кіпрському АЕК Ларнака в раунді плей-оф кваліфікації, через що потрапила до групового етапу третього за силою клубного змагання Європи, Ліги конференцій. Вдало стартувати в цьому турнірі в СК також не вийшла — поразка від нідерландського АЗ Алкмар за доволі невиразного футболу (0:1) була сприйнята як однозначно поганий сигнал.

Однак, у той час як міжнародні виступи дніпрян залишали виключно погані враження, команда потрохи набирала обертів на внутрішній арені, і за рахунок цього змогла в підсумку вирівняти становище в групі перемогою над чемпіонами Кіпру, Аполлоном (3:1). Таким чином до двоматчевої дуелі проти ліхтенштейнського Вадуца на екваторі поточного етапу Дніпро-1 підходив на тлі відсутності пропущених голів та виключних перемог у чемпіонаті, а також другої сходинки в єврокубках.

Звітний матч розпочався дня команди Кучера дуже вдало — уже на п’ятій хвилині захист суперників розвалився під час прострілу Бузанелло з лівого флангу, а Довбик розстріляв майже порожні ворота з меж воротарського. Футболістів Вадуца в тому епізоді застав зненацька активний пресинг збоку Рубчинського, і такої тактики Дніпро-1 намагався дотримуватись і в подальшому.

Однак занадто легкий початок зустрічі фактично вимкнув у нашого колективу інстинкт самозбереження, що в підсумку призвело до фатальної помилки в захисті. Упустимо за дужки той факт, що захист команди Кучера виявився завжди готовим до того, аби привезти момент на власні ворота, бо суперники забили доволі закономірний гол, коли просуванню правим флангом Ульріха на 26 хвилині взагалі ніхто не заважав. Фер замкнув зльоту подачу в тому епізоді, і в українських уболівальників почало царювати нерозуміння того, що взагалі відбувається на полі.

Момент Бузанелло з пострілом із лівого флангу штрафного вже на завершення першого тайму — ось і все, що створив в атаці Дніпро-1 до перерви. Критично низька активність команди зрештою спричинила одразу потрійну заміну на початку другої половини гри, проте події почали розвиватись після того аж занадто непередбачуваним чином.

Господарі поля не підготувались к масованому підключенню суперників на розіграш кутового, тому пропустили вже за першої атаки Вадуца після перерви. І одразу ж після цього Лучкевич зазнав жахливої травми, хоча тільки-но встиг до цього з’явитись на футбольному полі. Говорити про якісь шанси прийти до тями одразу після такої хвилі подій було марною справою.

Дуже важкою була гра дніпрян під час дій перед чужим штрафним, тож зрештою Олександр Піхальнок вирішив егоїстичним чином кілька разів віддати перевагу завершенню епізодів, замість пошуків партнерів по команді. Це привело його до успіху на 78 хвилині, коли стінка з Довбиком та просування до центру чужого штрафного завершились пострілом у захисника, рикошет від якого відправив м’яч під голкіпером у лівий кут.

Фактично в наступній атаці вдача відвернулась від Піхальонка в доволі схожому випадку всередині чужих володінь, а партнери півзахисника тим часом готувались до фінального штурму. Однак нічого доброго з того в Дніпра-1 так і не вийшло – Громов на останніх секундах мав можливість заносити м’яч через лінію, проте скиданням від Довбика так і не скористався, та й не грав наш колектив на перемогу, будьмо відверті.

У наступному турі дніпровський Дніпро-1 навідається до Рейнпарк Штадіону для гостьового протистояння проти ліхтенштейнського Вадуца.
Дніпро-1 — Вадуц 2:2
Голи: Довбик, 5, Піхальонок, 78 — Фер, 26, Гассер, 47

Дніпро-1: Макс Валеф — Адамюк (Бланко, 46), Сарапій, Сваток, Бузанелло — Бабенко, Рубчинський (Громов, 62) — Гуцуляк (Лучкевич, 46, Танчик, 50), Піхальонок, Амаш (Горбунов, 46) — Довбик.

Вадуц: Шанд — Гассер, Ізік, Трабер — Ульріх, Фоссо, Гаїч (Гаслер, 72), Фер (Гельзер, 90+2) — Чічек (Джокич, 73) — Сасере (Растодер, 72), Зуттер (Омерович, 82).

Попередження: Бланко, Сваток — Фоссо, Джокич.