Історія перших стосунків дніпровського Дніпра-1 із єврокубковими змаганнями була все ж таки більш успішною, аніж у побитого гірким досвідом київського Динамо, тому стосовно перспектив команди Олександра Кучера в квартеті E Ліги конференцій УЄФА вболівальники казали зі спокійним оптимізмом. Так чи інакше, проте побачити СК на другій сходинці на тлі стартової поразки від нідерландського АЗ Алкмар (0:1) було доволі приємно, а з урахуванням наближення початку визначального двобою проти чинного чемпіона Кіпру, Аполлона, ажіотаж щодо підтримки третього нашого єврокубкового бійця на цьому тижні виключно зростав.

Дніпровський колектив у поточному сезоні дивує виключно в позитивному сенсі. Команді вдалось зберегти більш-менш основний склад зразка минулого футбольного року, якісно підсилитись новачками, а також оновити головного тренера на чолі клубу. Усе це дало в підсумку божевільний старт у рамках української Прем’єр-ліги, коли впродовж шести матчів Дніпро-1 узагалі не втрачав очок і в п’яти перших із них не пропускав голів. Але будь-яка серія рано чи пізно добігає кінця, тож СК перед вирішальними дуелями на міжнародній арені вже не вважався таким, якого не можна зупинити, а й у його воротах уже встигли побувати перші м’ячі.

У контексті ж звітної зустрічі дніпрянам було важливо не пропустити, бо відіграватись потім могло б банально не вистачити сил. Аж надто звузились кадрові можливості команди Олександра Кучера останнім часом, тож у заявці на звітну гру ми побачили аж трьох резервних українських голкіперів. Однак, що є добре, у їхній появі не було жодної потреби, оскільки Макс Валеф відстояв на першокласному рівні.

Та й робити у воротаря СК не було як такої. Суперники вигадали виключно регулярно подавати до чужих володінь, тому бразилець більшість цих передач забирав або самостійно, або йому допомагали партнери по лінії захисту. Обидві половини матчу при цьому промайнули за помітно повільного темпу розвитку атак, що навряд чи приваблювало глядачів, однак Дніпру-1 за таких умов було грати комфортно — можна було не перейматись зайвий раз наразитись на випадкове пошкодження.

Із іншого боку, господарі також не могли стверджувати, що знають, як саме потрібно долати захист суперників, тож під завісу першого тайму почали просто брати кількістю спроб дальніх пострілів, і зрештою Піхальонок на 39 хвилині з центральної зони вгатив у лівий кут, тоді як голкіпер помилився з вибором напрямку першочергового руху лінією воріт.

Власне, саме так і потрібно було долати мобільний захист суперників, бо закидання на Довбика постійно знаходили форварда в офсайдній пастці, а позиційні випади від Дніпра-1 були занадто повільними. Іще кілька разів після перерви команда Кучера спробує вистрілити з далекої відстані: Рубчинський закрутить м’яч над воротами, а з ударом від Амаша впорається голкіпера, після чого дніпряни перейдуть до глибокого захисту власних воріт.

Жодних успіхів не мав Аполлон у подоланні супротиву нашого клубу, тож від безсилля змінити хід зустрічі власною появою на полі півзахисник Жраді відмахнувся на чужій половині від Бабенка, за що побачив перед собою червоне світло за кілька хвилин до завершення основного часу. Це спростило завдання господарям на заключні хвилини, тож перемога від них уже нікуди не поділась, а разом із нею й участь навесні наступного року в плей-оф Ліги конференцій. Ось тільки в якому раунді?

У останньому турі Ліги конференцій УЄФА дніпровський Дніпро-1 гратиме в гостях у нідерландського АЗ Алкмар, а кіпрський Аполлон прийматиме ліхтенштейнський Вадуц.

Дніпро-1 — Аполлон 1:0
Гол: Піхальонок, 39

Дніпро-1: Макс Валеф — Адамюк, Сваток, Сарапій, Амаш — Рубчинський (Когут, 70), Бабенко — Танчик (Кононов, 83), Піхальонок (Логінов, 85), Назаренко (Бузанелло, 85) — Довбик.

Аполлон: А. Йованович — Кабрал (Жраді, 78), Кіріаку, В. Йованович, Алісамі — Коль, Шполярич (Хаммас, 68) — Піттас, Онженда (Дабо, 68), Йостен (Ва, 68) — Хенті (Дігіні, 68).

Попередження: В. Йованович, Дігіні.

На 88-й хвилині був вилучений Бассель Жраді (Аполлон) (грубе порушення).