Знову, на жаль, матч розпочався з хвилини мовчання, цього разу в пам'ять про Андрія Баля...

На матч третього туру команди вийшли з досить незвичними турнірними надбаннями: у Полтави після двох ігор було лише одне очко, а от динамівці мали в доробку чотири бали, в тому числі виїзну перемогу гад алчевською Сталлю.

Однак перші хвилини не принесли тотальної переваги Полтаві, навпаки, гості регулярно ходили в атаку і намагалися навантажувати екс-форварда полтавців Хобленка. Утім, гострих моментів було небагато.

Господарі старалися грати флангами і запам'яталися ударом Бутеніна головою, а також дальнім пострілом Зеленевича.

Та все ж найнебезпечніші епізоди в матчі були на рахунку киян. На 20 хвилині Гемега обійшов Гірського, виконав навіс справа, у штрафній площі головою пробивав Яремчук, однак у неймовірному стрибку удар парирував Кучинський. За дев'ять хвилин знову Гемега прострілив у штрафну і Яремчук цього разу пробив точно, однак м'яч із воріт вибив Зозуля. Полтава запам'яталася моментом Фомича, який пробив поруч зі штангою після флангового прострілу.

Незадоволення тренерів Полтави атакою вилилося в ранню заміну лівого крила атаки, однак до перерви моментів для взяття воріт уже не було.

Другий тайм команди розпочали з небезпечного кутового у виконанні Динамо, але удар головою Браткова пройшов повз штангу.

На 54 хвилині на поле вийшов Дмитро Коркішко — за Полтаву, замість Гірського. Він пішов на правий фланг атаки, Зеленевич змістився ліворуч, а Коваленко сів у захист. Ця заміна означала прагнення Близнюка посилити атаку. Хацкевича ситуація поки влаштовувала, адже його команда за володінням та ініціативою принаймні не поступалася Полтаві. Моменти, однак, виникали лише після стандартів.

Усе міг вирішити штрафний на 73 хвилині, коли удар Насібуліна ковзнув по поперечині. У наступній же атаці Мякушко відгукнувся на діагональ, випередив Кучинського і відправив м'яч у сітку, однак суддя зафіксував положення поза грою.

Вирішальний гол трапився на 84 хвилині. Полтавці нав'язали боротьбу захисникам Динамо, м'яч опинився у Коркішка, той виконав навіс, який замикав Зеленевич. Але його удар влучив у штангу, та на добиванні першим був Насібулін.

Уже наприкінці матчу стовідсотковий момент втратив Мякушко, коли промахнувся на добиванні після дальнього удару.

Перша ліга, 3-й тур
ФК Полтава - Динамо-2 1:0
Гол: Насібулін, 84.

Полтава: Кучинський — Зозуля, Бутенін, Бондаренко, Гірський (Коркішко 54) — Турчанов, Боровець (Парамонов, 87) — Зеленевич, Насібулін (Семчук 90+4), Соломка (Коваленко 32) — Фомич.

Динамо-2: Бущан — Трубочкін, Братков, Лухтанов, Чорноморець — Савченко (Хльобас 85), Ісраілов — Гемега (Полярус, 73), Яремчук,  Мякушко — Хобленко.

Попередження: Коркішко, Турчанов.

Євген Бриж, Football.ua