Усвідомлювати ще за тур до завершення групового етапу будь-якого турніру, що ти вже не зможеш жодним чином зачепитись за участь в єврокубках навесні наступного року було ще тим гірким досвідом. Однак закономірність його отримання футболістами київського Динамо була цілком виправдана досягненнями колективу Мірчі Луческу під час поточної міжнародної кампанії. Жодної перемоги за п’ять матчів та лише один здобутий бал у передостанньому турі — із такими "досягненнями" навіть на пониження з Ліги Європи УЄФА до Ліги конференцій непотрібно було зазіхати.

Однак матч другого колу проти турецького Фенербахче та необхідність відповідати суперникам за поразку в стартовому турі з рахунком 1:2 для "біло-синіх" поставала доволі гостро, тож не дивно було побачити їх за атакувальними діями вже з перших хвилин. Ванат навіть отримав непогану нагоду забити де в чому випадковий гол на десятій хвилині, проте з відскоку від суперника запустив м’яч над воротами з центру штрафного.

Мало нагоди для того, аби розбігтись на чужій половині Динамо цими хвилинами, проте чим далі заходила гра за ігровим часом, тим менше дозволяли робити суперники киянам. Усе звелось до того, що господарі поступово були відтиснуті за центральну лінію, і до того ж припустились результативної помилки в захисті. Якщо точніше, то це Георгій Бущан навіщось побіг аж до межі штрафного перехоплювати подачу з лівого флангу на Валенсію, але прорахувався, після чого отримав за комірець від Гоюлера.

Цей талановитий 17-річний юнак дійсно став відкриттям вечора в складі Фенера, тоді як віднайти когось схожого за рівнем продуктивності серед наших виконавців було просто неможливо. "Канарки" тим часом епізодично збільшували тиск на захист Динамо, і інколи виникали такі невдачі, як та, що сталась під час передачі Вівчаренка назад із лівого флангу на Забарного, а перетворилась на перехоплення та удар повз ближню стійку від того-таки Валенсії.

Зрештою, кияни допривозились біля власних воріт, і на завершення першого тайму загубили на ближній стійці під час подачі кутового з лівого флангу Арао. Гольовий пас тоді віддав Гюлер — який матч у виконанні турецького хлопчини!

Після перерви на полі фактично нічого не змінилось, окрім, хіба що, того моменту, що Динамо могло пропустили ще один м’яч, коли з передачі Арао через центральну зону Валенсія не зміг переграти Бущана один-в-один.

Трохи згодом чергова помилка в опорній зоні киян залишить Забарного перед необхідністю зупиняти фолом Кадіоглу, який набирав хід до штрафного з лівого флангу, за що центральний захисник команди Луческу отримав друге попередження та був вилучений із поля. Завершувало Динамо гру в меншості та без особливих сподівань на подолання захисту суперників. Дійшло до того, що навіть ударити в площину в нашої команди так і не вийшло.

Як підсумок, київське Динамо завершило виступи в Лізі Європи УЄФА лише з одним балом в активі, опинившись на останній сходинці. Турецький Фенербахче тим часом виграв групу B з 14 здобутими очками.

Динамо Київ — Фенербахче 0:2
Голи: Гюлер, 23, Арао, 45+2

Динамо Київ: Бущан — Тимчик, Забарний, Попов, Вівчаренк (Кендзьора, 71) — Сидорчук, Шепелєв (Гармаш, 46) — Циганков, Буяльський (Караваєв, 70), Ванат — Бєсєдін (Кабаєв, 46).

Фенербахче: Алтай — Кадіоглу, Азіз, Салаї, Осаї-Семюел — Крешпу, Арао (Зайц, 73), Гюлер (Кахведжі, 64) — Валенсія (Жоао Педро, 64), Батшуаї (Мор, 65), Лінкольн (Аліоскі, 78).

Попередження: Гармаш, Забарний, Ванат, Сидорчук — Салаї, Мор

На 68-й хвилині був вилучений Ілля Забарний (Динамо Київ) (друге попередження).