Про збори: "Зробили все, що могли. Погода нам у цьому допомогла. Відпрацювали на тверду четвірку.  Говорити ж, на скільки процентів ми готові до сезону, не можу, все покажуть календарні матчі. Все, чого ми їх навчили і над чим працювали останніх кілька місяців, треба перенести на футбольне поле і довести, що ми варті тієї роботи, яку виконали", — цитує керманича тернопільчан офіційний сайт клубу.

Про трансферну політику: "На сьогодні ми не можемо придбати футболіста вищого рангу. Мета у нас одна – це наша школа і вихованці тернопільського футболу. Але ми побачили, що у нас є дві проблемні позиції. Лівий півзахисник Ігор Мединський виявив бажання перейти у Черкаси, очевидно, пішов за довгою гривнею. І хоча на те місце у нас є молоді футболісти, але вони ще не мають тієї стабільності, якої нам би хотілося. Тому ми й запросили кращого футболіста Івано-Франківщини Ігоря Кушецького. Воротар Микола Плетеницький пішов із команди, бо в нього завершився контракт. Він виявив бажання грати в команді вищого рівня і, за останньою інформацією, його хоче бачити одна з команд Прем’єр-ліги. На цю позицію запросили Сергія Чернобая з Кам’янця-Подільського. Окрім того, що він себе проявив з хорошої сторони на зборах, Сергій — ще студент, тому може виступати у студлізі".

"Також хотів би хорошим словом відмітити плеяду молодих талантів – Руслана Луцика та Олександра Кіцака, з якими вже підписали контракти, а також Тараса Мороза. З останнім, щоправда, поки не уклали трудової угоди, на нього дивитимемось крізь призму поєдинків чемпіонату області. Така ж ситуація з нападником ФК Борщів Іваном Бачинським, котрий став кращим бомбардиром чемпіонату області. Ми могли б внести в заявку 25 чи 30 футболістів, але не робимо цього, бо якщо підпишемо контракт, гравець не матиме права виступати в першості області. А відповідно не матиме ігрової практики і деградуватиме. Тому беремо перспективну молодь на олівець, ті себе показують на аматорських турнірах, при цьому не закриваємо перед ними дорогу до нашої команди".

Про фінанси клубу: "У наш складний час без боргів бути не може, і футбол – не виняток. Маємо певні борги, але вони не значні й поступово погашаються".

Про вихід у Прем’єр-лігу: "Беручи участь у змаганнях, кожна команда ставить перед собою завдання. Таке є і в нас. Всі ми розуміємо, що таке Прем’єр-ліга. Якщо взяти елітну лігу українського футболу минулих років, звичайно, нам зарано про неї думати. Ми вже попробували пороху в кубкових поєдинках проти прем’єр-лігових команд. Виявилось, що можемо грати на рівних із Ворсклою, Чорноморцем, не дивлячись на те, що у їх складі було багато легіонерів. Разом з тим, такі матчі були одиничними, а якби ми їх провели з десяток, то, однозначно, нам було б дуже важко. Добре розуміємо, хто ми є, і дав би Бог, щоб за підсумками сезону зберегли нинішню позицію. Цей результат нас би задовольнив, а вже з наступного сезону, подивившись, якою  буде ситуація в країні, які думки будуть у нового керівництва ФФУ щодо легіонерів (у напрямку їх зменшення), тоді й будуватимемо плани на майбутнє. Я тільки за те, щоб до Тернополя прийшов великий футбол, адже місцевий вболівальник заслуговує побачити на власні очі поєдинки Прем’єр-ліги", — підсумував Василь Івегеш.