11-го июня на стадионе имени Валерия Лобановского состоялся финал Кубка Киева среди студенческих команд, проходивший под эгидой Футбольной ассоциации студентов Киева.

Турнир проходил с осени прошлого года, а в решающем поединке сыграли ФК Динамо-Академия (Национальная академия внутренних дел) и СК Меркурий (Киевский национальный торгово-экономический университет).

Победу со счетом 2:0 праздновал Меркурий.

После матча организаторы турнира поделились своими впечатлениями.

Президент футбольної асоціації студентів м. Києва Вадим Місюра:

"Цього року ми вперше розширили кількість учасників – вища ліга нараховує десять команд, а перша ліга – вісім. У Кубку взяла участь 21 команда ВНЗ. В першу чергу це стало можливо завдяки активному та відповідальному ставленню до розвитку спорту ректорів вишів. Адже фізичне виховання молодих людей є невід’ємною частиною громадянського та патріотичного виховання. На жаль, на сьогодні існує розрив між дитячим футболом та дорослим, адже дитячий футбол розвивається в першу чергу завдяки батькам, а студентський футбол традиційно погано фінансується".

"Наше завдання – звернути увагу влади на цю проблему. Те, що фінал проводиться на цьому прекрасному стадіоні, свідчить про активну громадянську позицію керівництва київського Динамо, зокрема Ігоря Михайловича Суркіса. Ми йому дуже вдячні, адже це вже наш третій масштабний футбольний захід на стадіоні Динамо".