У Полтаві зустрілися шоста і четверта команди першості, у обох було по сім очок та шанси увійти до трійки в разі перемоги. Плюс синхронні дві поспіль перемоги в останніх двох турах дозволяли суперникам почуватися розкуто і спробувати здобути й третю.
Однак, у перші 15 хвилин команди лише приглядалися одна до одної, тренери активно підказували гравцям. Близнюка турбував Чорний, який грав глибоко в центрі поля, підключаючись до атак, а під час захисту діяв персонально проти Насібуліна. Івегеш звертав увагу своїх футболістів на небезпечні атаки Полтави флангами. У перші 15 хвилин такої гри небезпечні моменти виникали лише під час кутових, яких Тернопіль виконав більше за Полтаву.
У наступну 15-хвилинку обставини й хід гри мало мінялися. У Полтави Насібулін змушений був грати глибоко, без його передач майже без м'яча перебував форвард Фомич. Тернополяни намагалися швидко вибігати в контратаки (бо Полтава таки налагодила контроль м'яча), але захист господарів діяв надійно.
До перерви відзначимо хіба що вимушену заміну Чорного на Гаврилюка — десятий номер Тернополя зазнав травми коліна. А незадоволення Близнюка діями Полтави вилилося у дві заміни флангів: праворуч і ліворуч вийшли Семчук та Шевчук. Пізніше і Коркішко пішов з поля — тренери Полтави намагалися змінити гру, та Тернопіль тримав удар. Атак на їхні ворота дійсно стало більше, однак до справжніх моментів доходило рідко. Відзначимо, що в Полтави і Лісовий, і Фомич, і Шевчук завдавали ударів, але їм ще й не таланило в завершальній фазі. Як, утім, і Тернополю на 75 хвилині, коли їхня атака завершилася помилкою при ударі або ж на 89 хвилині, коли удар зльоту Кондзьомки пройшов над воротами. На передостанній хвилині Лісовий виніс м'яч із воріт Полтави, а та виконала два безрезультатних штрафних. У підсумку — суха нічия, яка більше задовольнила саме гостей, судячи з радості Василя Івегеша.
Євген Бриж, Football.ua
Перша ліга, 5 тур
ФК Полтава — ФК Тернопіль 0:0
Полтава: Кучинський — Зозуля, Бутенін, Парамонов, Коваленко — Бондаренко (Турчанов, 76), Насібулін — Зеленевич (Семчук, 46), Коркішко (Лісовий, 65), Соломка (Шевчук, 46) — Фомич.
Тернопіль: Русан — Клекот, Курило, Атласюк, Дубчак — Кондзьолка, Чорний (Гаврилюк, 43) — Мединський, Волошинович (Полянчук, 72), Богданов (Гром'як, 90+2) — Семенець.
Попередження: Курило, Лісовий, Полянчук.