"Тренування у нас чергувалися: зранку – вправи з м’ячем, ввечері – бігові. Завершували перший тренувальний цикл вправами на станціях. Два рази за тренувальний збір у кінці тижня (зазвичай, у п’ятницю) проводимо подібне тренування. Вони замінюють вправи тренажерному залі. Після нього відвідали басейн. У суботу провели одне тренування, більша увага на якому приділялася роботі з м’ячами, а у неділю даємо футболістам один день відпочинку. Хоча, повноцінним відпочинком це назвати важко, адже більшість наших гравців задіяні в різноманітних змаганнях з футзалу. Натомість на понеділок, 26 січня, у нас заплановано проходження медичного огляду в спортивному диспансері", — розповів керманич Тернополя.  

"Щодо новачків, то новими гравцями їх можна назвати умовно. Скажімо, Олександр Кіцак свого часу навчався у пронятинській ЗОШ №30, яка входить у структуру ФК Тернопіль, опісля продовжив удосконалення своєї майстерності у Львові. Руслан Луцик – теж вихованець тернопільського футболу – починав у місцевій ДЮСШ, а останній рік виступав за теребовлянську Ниву. Івана Бачинського з ФК Борщів вирішили переглянути, як кращого бомбардира обласного аматорського футболу. В обласній першості всі троє були одні з кращих, тому будемо дивитися, як вони виглядатимуть на фоні інших гравців ФК Тернопіль, а наприкінці збору прийматимемо рішення щодо їхньої подальшої долі".

"Що цікаво, Кіцак та Луцик – є студентами педагогічного університету, тому ми на них гіпотетично можемо розраховувати і як гравців команди першої ліги, і команди студентської (ФК Тернопіль-Педуніверситет лідер чемпіонату України серед команд ВНЗ). Як відомо, наша стратегія – це залучення до команди здебільшого вихованців місцевого футболу, цієї лінії й намагаємося дотримуватися", — підсумував Василь Івегеш.