Свого часу наш сайт розповідав про незвичайного українського легіонера – молодий український напівоборонець Тарас Романчук пройшов шлях від українських аматорських та навіть футзальних змагань до польської Екстракляси. У складі своєї нової команди вихованець ковельського футболу в нинішньому сезоні провів уже 9 матчів чемпіонату та два – кубку Польщі, а його Яґеллонія опинилася серед лідерів найвищого дивізіону цієї країни. Достатньо сказати, що навіть опустившись із другого місця на третє, вона відстає від лідера – Леґії – всього на три очка.

Варшавська команда, як відомо змагається із харківським Металістом у Лізі Європи. З нагоди матчу між цими командами ми зв’язалися з Тарасом Романчуком, для початку попросивши його поділитися враженнями від першої зустрічі Металіста та Леґії, у якій, як відомо, український клуб поступився у Києві з мінімальним рахунком.

– Тарасе, Україна тяжко пережила результат домашнього матчу Металіста проти Леґії. Чи дивився ти відео з цієї зустрічі? Що більше тебе вразило – виїзна міць поляків, чи надзвичайно невдала гра харків’ян?

– Чесно кажучи, я від початку віддавав перевагу в першому матчі Леґії, бо Металісту дуже тяжко грати в єврокубках, та ще й приймати суперника доводилося в Києві на нейтральному полі, що, я вважаю, було плюсом для польського клубу. А Леґія, до того ж, грала практично оптимальним складом. Хоча, на мою думку, справедливим у цьому матчі був би нічийний результат.

– У складі Яґеллонії ти вже грав проти Леґії, і твоя команда вдома всуху програла варшавцям. Цей суперник вразив за грою? В чому його сильні сторони?

– Так, ми програли Леґії з рахунком 0:3 у себе вдома, але варшавська команда приїхала до нас найсильнішим складом, хоча з багатьма суперниками по польській лізі вони грають напіврезервним… На мою думку, в матчі з нами вони мали 5 моментів і забили нам 3 голи, тому сказав би, що у них дуже добра реалізація моментів.

– Металісту належить тепер зіграти у Варшаві, де дуже палко вболівають за свою команду. Варто готуватися до того, що Леґія буде грати зовсім інакше – першим номером і надагресивно?

– Дійсно, думаю, Леґія буде грати першим номером, тому що буде цілий стадіон вболівальників. Леґія має одних з найкращих вболівальників в Польщі, котрі «поженуть» свою команду вперед.

– В Україні багатьох неприємно вразила поведінка польських фанів. Це типова ситуація для вболівальників цього клубу?

– Леґія дуже багато втратила пунктів в тому чемпіонаті саме через поведінку фанатів. Навіть попередній матч Леґії проти Яґеллонії, котрий відбувався у Варшаві, був зірваний вболівальниками на 40 хвилині, і Леґія дістала технічну поразку 0:3, а також кілька матчів без глядачів.

– Що польська преса писала про Металіст? В попередніх сезонах харків’яни, здебільшого, перемагали польські команди…

– Польська преса писала, що Металіст не той, який був рік-два назад. Тут вважають Леґію явним лідером групи, адже вони, маючи 9 пунктів, майже забезпечили місце в наступному раунді змагань.

– Якщо коротко, як оціниш свій дебютний сезон в Екстраклясі? Чесно кажучи, перед сезоном важко було уявити, що Яґеллонія буде боротися за лідерство з тою ж таки Легією, а тепер ви виглядаєте одним із головних відкриттів сезону…

– Думаю, що рано ще оцінювати мої виступи в Екстраклясі, адже навіть ще не зіграно й першого кола змагань. У пресі дійсно пишуть, що ми – відкриття ліги, але зарано робити якісь висновки. Нам належить ще багато попрацювати…

Артур Валерко, Football.ua