Як говорять у народі: коли нема про що говорити поговоримо про погоду. У матчі Волинь - Зоря ця приказка актуальна, як ніколи. Через спеку, яка затягнулася уже на кілька тижнів поєдинок між командами перенесли на 20:00. Як виявилося пізніше, даремно. Тільки команди вийшли на поле, розпочався дощ, а з часом він переріс у шквальний. Через це та мала кількість людей, що прийшла на підтримати свій улюблений клуб, почала розбігатися у пошуках схованок.


Проте, повернемось до гри волиняки, почувши смак перемоги у Запоріжжі, кинулися з перших хвилин на штурм воріт Зорі. Першим реакцію Мартищука перевірив Герасимюк. Він пробив із дальньої відстані, але м’яч просвистів далеко від воріт. Через кілька миттєвостей свій фірмовий штрафний виконав капітан червоно-білих Владислав Ващук, однак і його спроба не принесла результату.


Через хвилин 15 гра трохи стихла. Команди котили м’яч у центрі поля. Кварцянері у першому таймі кілька разів могли виходити вперед, але шкіряний уперто не хотів застрибувати у сітку воріт противника. Найбільш активним на полі був Євген Пічкур. Але тільки но він проривався по флангу і віддавав передачу у центр, нападники ніби боялися брати на себе ініціативу і замість того, щоб бити по воротах, знову скидали смугастого на фланг. Зрозуміло, що такі дії до взяття воріт не могли призвести до взяття воріт.


Зоря помітно робила акцент на контратаки. Нападник гостей Сергій Силюк намагався довести тренеру, що заслуговує на місце в основі і кілька разів спробував вразити володіння Ндоє. Але його спроби для сенегальця були легкою здобиччю. Під кінець першої половини гри дощ над Авангардом міцнішав і клуби пішли в роздягальні із нулями на табло.
Другий тайм був цікавіший. Підопічні Кварцяного знову намагалися створювати моменти, а Зоря чекала на свій час. Добитись свого луганчани могли вже на 50-ій хвилині. Найактивніший у складі Зорі Олексій Полянський прорвався у карний господарів і потужно пробив, на жаль для шанувальників зі Сходу, м’яч влучив у стійку.


Такий хід подій не міг не хвилювати коуча Волині і Віталій Володимирович замінив Майкрна на Да Косту, намагаючись підсилити напад. Однак, замість того щоб забивати – пропустили самі. Полянський навісив м’яч у штрафний, де його вдало переправив головою у ворота Касьян.


До кінця матчу залишалось 15 хвилин. Для того, щоб не пропустити вперед у турнірній таблиці луганчан, Волині потрібно було забивати. Найблищим до ролі рятівника господарів був Да Коста, однак на допомогу Зорі прийшла поперечка.


Останні хвилини хоча й проходили за переваги підопічних Кварцяного, але було помітно, що команди відверто дограють матч і хочуть, як омога швидше заховатися від дощу. А от сам тренер Волині був проти такого сценарію і почав апелювати до арбітра, за що отримав червону картку і був змушений покинути поле. Ще до фінального свистка, Да Коста підставив лікоть супернику і теж побачив перед собою червоне світло. Для рівноваги на полі, суддя відправив у роздягальню і Мілька, який щось почав йому доводити. 
Останні хвилини було помітно, що клуби відверто дограють поєдинок і, як омога швидше хочуть заховатися від дощу. 


Володимир Хом’як, спеціально для Football.ua

Волынь - Заря 0:1
Гол: Касьян, 76

Волынь: Ндойе, Бута, Ващук, Омоко, Гринченко, Герасимюк, Шарпар, Бутко, Пичкур (Максимюк, 80), Павлов (Бабырь, 46), Майкон (Да Коста, 72)

Заря: Мартыщук, Каменюка, Ковалев, Езерский, Микицей, Полянский, Чайковский, Семененко, Белый, Лазарович (Шевчук, 90+3), Силюк (Касьян, 46)

Предупреждения: Гринченко, Герасимюк - Семененко, Касьян, Белый
Удаления: Да Коста, 87 - Милько, 88