Про збори у Словенії:

"Враження від зборів позитивні. Команді було запропоновано хороші навантаження, ми працювали над тактикою, над реалізацією моментів, приділили багато часу роботі з м'ячем, над фізичним станом. Також команда провела низку спарингів, нас цікавив не результат, а якість гри і реалізація напрацювань. Роботою ми задоволені, атмосфера в команді здорова, всі готові. Команда близька до оптимальної форми".

Про гравців, які залишать Ворсклу:

"Захисник Олександр Матвєєв та воротар Олексій Казаков проходили перегляд в ФК Полтава, однак їм не підійшли. І у Матвєєва, і у Казакова діючі контракти, вони футболісти Ворскли. І клуб, і їх агенти підшукують їм команду, це робиться для того, щоб у них була практика, а не для того, аби «спихнути» їх. Вони місцеві, у них був час, щоб проявити себе. У хлопців є амбіції, вони хочуть грати – і ми теж цього хочемо".

Про трансферну політику Ворскли:

"Якщо іноземний футболіст вищий рівнем за нашого, то візьмемо цього гравця. Однак у зв'язку з подіями в країні не всі іноземці хочуть до нас їхати. Ми запросили своїх, українців, окрім того, вони нам підходять ще і в людському плані, за характерами. Вони легко увійшли в колектив, адаптувалися, їх добре прийняли. Я впевнений, що вони створять конкуренцію. Але, можливо, ще хтось з'явиться – навіть ще до гри з Динамо".

Про ставлення легіонерів Ворскли до подій в Україні:

"Нам пощастило: у нас іноземці вже майже українці. Вони всі патріоти і в команді грають за честь клубу, за емблему. Вони цілком нормальні хлопці, бачать, що відбувається і навіть розмов на якісь політичні теми в нас не було".

Про завдання для Ворскли на новий чемпіонат:

"Перед Ворсклою поставлено завдання в цьому чемпіонаті виступити краще, ніж у попередньому. Розглядаємо і варіант потрапляння в єврокубки. Хочемо більше радувати вболівальників і довести самим собі, що варті чогось".

Про формат чемпіонату:

"Від нас не залежить те, як гратимуть команди – у два чи в три кола. Ми готові грати стільки, скільки треба. Для таких рішень є Федерація футболу, Прем'єр-ліга. На жаль, ми не можемо вплинути на ці події".

Про перші два матчі проти Динамо і Шахтаря:

"Не буду робити гучних заяв, але ми будемо старатися, і Шахтарю й Динамо буде нелегко з нами. Ми прекрасно розуміємо, до якого клубу ми їдемо, але в них свої завдання, а в нас – свої. Будемо битися".

Щодо змін у дублюючому складі:

"Із команди дубля практично ніхто не прийшов до основи. Деякі футболісти з команди 19-річних узагалі деградували і не зростали в професійному плані. Ми ж хочемо виховувати своїх футболістів. Тому робимо зміни і сподіваємося, що все поміняється в найкращий бік".

Про те, чи можна грати у футбол за складної ситуації в країні:

"Проблеми в країні не можуть не торкатися і нас. Але футбол – мирний вид спорту, він об’єднує. Ми повинні показати країні і світу, що в нас усе добре, що ми гратимемо у футбол. Зміни звичайно будуть – змінилися команди, менше буде ігор, але ми не можемо впливати на події і можемо тільки робити все, щоб об’єднувати вболівальників та приносити їм радість".

Євген Бриж, спеціально для Football.ua